Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Cognos verbreedt en verbetert rapportage- en analysefunctionaliteit Microsoft Office

Cognos Office Connection biedt gebruikers vanuit Microsoft Office toegang tot Cognos BI én maakt informatie controleerbaar en beheersbaar

Nieuwegein, 29 juni 2005 - Tijdens het jaarlijks internationale klantenforum in Orlando heeft Cognos (NASDAQ: COGN; TSX:CSN) Cognos Office Connection geïntroduceerd. Hiermee wordt de rapportage- en analysefunctionaliteit van Microsoft Office uitgebreid en verbeterd. Cognos Office Connection maakt gebruik van de Microsoft Office.NET Framework- en Smart Client-technologie. Het stelt professionele gebruikers in staat vanuit de Microsoft Office-suite informatie uit Cognos BI te gebruiken, uit te wisselen en aan te passen. Zo blijft alle informatie goed te controleren en beheren en is er bovendien maar één versie van de waarheid.

"De meeste instructieboeken en presentaties ter ondersteuning van het beslissingsproces worden gemaakt en gepubliceerd met Microsoft Office. Ons onderzoek toont aan dat Business Intelligence-systemen dé bron van informatie zijn voor deze documenten", zegt Eric Rogge, VP en Research Director van Ventana Research. "Producten zoals Cognos' nieuwe Office Connection maken het mogelijk een cruciale stap te zetten in het stroomlijnen van de publicatie van documenten. Nu de rol van BI-systemen als bedrijfskritische informatiebronnen toeneemt, is efficiënte toegang vanuit Microsoft Office-toepassingen belangrijker dan ooit."

Met Cognos Office Connection kunnen gebruikers via de Microsoft Office-suite toegang krijgen tot informatie in de webgebaseerde en bedrijfsbrede oplossing voor rapportage en query Cognos ReportNetä en de OLAP-oplossing Cognos® PowerPlay. Zo zijn ze in staat tijdige beslissingen te nemen op basis van accurate data. Door de nauwe integratie met Microsoft Office kunnen ze in een vertrouwde omgeving gebruikmaken van bedrijfsgegevens zonder dat de IT-afdeling daarbij aan te pas moet komen.

Cognos Office Connection stelt eindgebruikers in staat eenvoudig vanuit Microsoft Excel toegang te krijgen tot de benodigde informatie en deze te selecteren. Professionele gebruikers kunnen onderdelen van rapporten zoals tabellen, grafieken en afbeeldingen integreren in hun documenten: ze surfen door de informatie en selecteren en integreren onderdelen van rapporten direct vanuit Excel. Voor Cognos geschikte Office-documenten kunnen gepubliceerd worden via het Cognos BI-portaal, dat centrale toegang en beheer mogelijk maakt. Zo kunnen organisaties verder werken aan één versie van de waarheid - en alle traditionele problemen van losse spreadsheets achter zich laten, bijvoorbeeld op het gebied van datakwaliteit, integriteit, nauwkeurigheid en herkomst.

"In de meeste organisaties wordt nog veel gebruikgemaakt van spreadsheets, omdat ze een vertrouwde omgeving bieden", zegt Karin Williams, Vice-President BI, Product Marketing van Cognos. "Met deze nieuwe oplossing kunnen klanten van Microsoft Office over de hele wereld gebruikmaken van Cognos terwijl ze blijven werken met hun spreadsheets - ze profiteren optimaal en vergroten de kracht van onze toonaangevende rapportage- en analyseoplossingen vanuit de toepassingen waarmee ze iedere dag werken. Wij zorgen er daarbij voor dat alle informatie te beheren en controleren is én dat er maar één versie van de waarheid is."

Over Cognos
Cognos, marktleider in oplossingen voor Enterprise Business Intelligence (EBI) en Corporate Performance Management (CPM), levert software die bedrijven helpt hun resultaten te verbeteren door een effectieve besluitvorming op alle niveaus van de onderneming mogelijk te maken.

Met CPM zijn organisaties in staat hun prestaties te meten ten opzichte van hun bedrijfsstrategie, zodat ze maatregelen kunnen treffen om deze op alle niveaus van de bedrijfsvoering op elkaar af te stemmen. Cognos biedt een CPM-raamwerk dat mensen, informatie en beslissingsstructuren in de hele organisatie verbindt en de totale managementcyclus met geïntegreerde software voor planning, budgettering, rapportage, analyse en scorecarding ondersteunt.

Cognos, opgericht in 1969, bedient meer dan 23.000 klanten in meer dan 135 landen. Cognos' CPM-oplossingen en diensten voor bedrijven zijn ook verkrijgbaar via meer dan 3.000 partners en resellers wereldwijd. Voor meer informatie: www.cognos.nl.