Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 juni 2005

Fietsendieven aangehouden

Na melding van getuigen houdt de politie twee verdachten aan

Oldenzaal

Dinsdagavond 28 juni meldden getuigen omstreeks 21.45 uur dat aan de Nieuwstraat in Oldenzaal vermoedelijk een fiets werd gestolen door meerdere personen. Aan de hand van de opgegeven signalementen hield de politie even later twee verdachten aan in de Stationsstraat. Het gaat hierbij om een 35-jarige man en een 16-jarige jongen, beiden afkomstig uit Hengelo. De gestolen fiets werd op het Stationsplein aangetroffen en is weer terug bij de eigenaar, een 37-jarige Oldenzaler. Beide verdachten zijn voor nader verhoor opgesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-080919)

Winkeldief betrapt

Verdachte blijkt nog 52 dagen gevangenisstraf tegoed te hebben

Hengelo

Dinsdagmorgen 28 juni kwam een melding binnen dat personeel van een winkel aan Het Plein in Hengelo een winkeldief had aangehouden. Politieagenten gingen naar genoemde locatie waar een medewerker hen het volgende vertelde. Zaterdag 25 juni jl. hadden medewerkers van de winkel gezien dat een man een MP3-speler in zijn jaszak had gestopt en hiermee zonder te betalen de winkel had verlaten. Toen medewerkers de man dinsdagmorgen wederom in de winkel zagen lopen, hebben zij hem in de gaten gehouden. Toen zij zagen dat hij op een gegeven moment weer een MP3-speler uit de schappen haalde en onder zijn jas verstopte, hielden zij hem vast en belden de politie. Politieagenten hielden de verdachte, een 19-jarige Enschedeër, aan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Omdat de man nog 52 dagen gevangenisstraf tegoed had, is hij opgesloten. (05-080491)

Man bedreigt ex

Politie houdt de verdachte kort na de melding in de omgeving aan

Hengelo

Woensdag 29 juni werd omstreeks 01.30 uur melding gedaan van een bedreiging aan de Hermesstraat in Hengelo. Een 31-jarige vrouw bleek in haar woning te zijn bedreigd door haar ex, een 30-jarige man uit Enschede. De man was via het balkon in de woning van zijn ex-vrouw binnengedrongen en had haar verbaal met de dood bedreigd. Bij het verlaten van de woning nam hij de sleutel van de balkondeur mee en gaf aan nog wel terug te zullen komen. Bij de politie was bekend dat de man al eerder zijn ex bedreigd had. Politieagenten zochten de omgeving van de Hermesstraat af, troffen de verdachte al fietsend aan op de Kuipersdijk en hielden hem aan. Bij fouillering werd de sleutel bij hem aangetroffen. De 30-jarige verdachte is voor nader verhoor opgesloten.Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-080965)

Bedreiging

Man wordt door hem onbekende mannen bedreigd; politie houdt drie verdachten aan

Hengelo

Dinsdagmiddag 28 juni kwam rond 17.00 uur een melding binnen van een bedreiging aan de Stoevelaarstraat in Hengelo. Politieagenten troffen daar een 30-jarige Hengeloër aan, die vertelde even daarvoor door twee hem onbekende mannen te zijn bedreigd. De 30-jarige man had de deur van zijn woning geopend nadat hij de bel had gehoord. Twee mannen stonden voor de deur. Zij bedreigden hem en vroegen hem om geld. De bewoner wist de mannen weg te werken zonder geld af te geven, waarna beide mannen in een auto wegreden. Het kenteken van de auto werd aan de politie doorgegeven. De auto werd kort daarna rijdend in de Enschedesestraat in Hengelo aangetroffen. Politieagenten hielden de drie inzittenden aan, mannen uit 's-Gravenhage van resp. 46, 34 en 31 jaar. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld en voor verhoor opgesloten. De 30-jarige man deed inmiddels aangifte. Nader onderzoek volgt. (05-080809)

Aanhoudingen na diefstal portemonnee

Vrouw wordt door meerdere meisjes bestolen van haar portemonnee; politie houdt drie verdachten aan

Hengelo

Donderdag 23 juni werd een 67-jarige vrouw uit Hengelo bestolen van haar portemonnee aan de Thiemsbrug in Hengelo. Zij had gezien dat een meisje bij haar tas zat en ontdekte even later dat haar portemonnee was gestolen. Het meisje was er samen met twee andere meisjes vandoor gegaan. Toen de vrouw haar pas liet blokkeren, bleek er reeds geld van haar rekening te zijn gepind. De politie startte direct een onderzoek en kwam aan de hand van de opgegeven signalementen op het spoor van drie verdachten, allen afkomstig uit Hengelo en van resp. 16, 17 en 20 jaar. De verdachten werden dinsdagmiddag 28 juni in Hengelo aangehouden. Inmiddels is uit onderzoek duidelijk geworden dat de 20-jarige vrouw niets met de diefstal te maken heeft. Zij is inmiddels heengezonden. De 16- en 17-jarige verdachten zijn in verzekering gesteld en voor verhoor opgesloten. Nader onderzoek volgt. (05-078237)

Bromfietser gewond

Bij aanrijding tussen bromfiets en personenauto wordt bromfietser met vermoedelijk een gebroken pols naar het ziekenhuis overgebracht

Almelo

Een 73-jarige automobilist uit Almelo reed dinsdagmiddag 28 juni omstreeks 15.10 uur vanaf een parkeerhaven de rijbaan van de Hofstraat in Almelo op. Hij zag hierbij een bromfiets over het hoofd met als gevolg een aanrijding. De bestuurder van de bromfiets, een 16-jarige Almeloër, liep waarschijnlijk een gebroken pols op en werd voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (05-080801)

Aanrijding met letsel

Bestuurder bromfiets raakt gewond na aanrijding met personenauto

Zuna

Dinsdagmiddag 28 juni vond omstreeks 16.50 uur een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets op de Provencialeweg Zuna. Een 46-jarige automobilist uit Huizen sloeg rechtsaf een inrit in en verleende hierbij geen voorrang aan een op het naast de rijbaan liggende fietspad rijdende bromfiets. De bromfiets werd bestuurd door een 48-jarige vrouw uit Nijverdal. De vrouw raakte gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Na onderzoek bleek dat zij diverse kneuzingen had opgelopen. (05-080847)

Rijbewijs ingevorderd

Het promillage van de bestuurder was zodanig hoog, dat het rijbewijs werd ingevorderd

Almelo

Bij een controle aan de Willem de Clerqstraat in Almelo gaf een politieagent dinsdagmiddag 28 juni rond 14.00 uur een bestuurder van een personenauto een stopteken. De bestuurder van de auto, een 51-jarige vrouw uit Almelo, probeerde zich aan de controle te onttrekken door het stopteken te negeren en door te rijden. Zij verminderde geen snelheid waardoor de agent opzij moest springen om niet geraakt te worden. Op de Egbert ten Catelaan werd de vrouw staande gehouden. De agenten hadden het vermoeden dat de vrouw onder invloed van alcohol verkeerde maar de 51-jarige weigerde mee te werken aan een blaastest. Hierop hielden agenten haar aan en namen haar mee naar het politiebureau. Ademanalyse aldaar gaf een uitslag van 1,48 promille. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd, proces-verbaal opgemaakt. (05-080680)

Diefstal fiets

Politie houdt kort na de diefstal een verdachte aan, die voldoet aan het opgegeven signalement

Aadorp

Surveillerende politieagenten werden dinsdag 28 juni omstreeks 16.10 uur door een jongeman aangesproken, waarvan even daarvoor de fiets gestolen bleek te zijn. De man had zijn fiets niet afgesloten omdat hij even met iemand aan het praten was die aldaar aan het vissen was. De man gaf het signalement van de daders door en een beschrijving van zijn fiets. De agenten adviseerden hem aangifte van diefstal te doen. Toen politieagenten even later over De Grenzen reden, zagen zij drie mannen lopen met een fiets, die leek op de gestolen fiets. De agenten spraken de drie mannen aan. Een van hen gaf toe de fiets te hebben meegenomen. De agenten hielden de verdachte, een 21-jarige man uit Almelo, vervolgens aan. Hij is na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. De fiets is in beslag genomen en aan het politiebureau gestald in afwachting van de komst van de eigenaar. (05-080735)

Inbraken op bedrijfsterrein

Bij een van de bedrijven werden uit een tiental auto's airbags gestolen

Almelo

In de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 juni werd op het terrein van twee bedrijven aan de Twentepoort West in Almelo ingebroken. Bij een van de bedrijven werd onder meer een aantal dummytelefoons gestolen. Bij een ander bedrijf werd op het terrein in een tiental auto's ingebroken en werden de airbags gedemonteerd en meegenomen. In laatstgenoemde zaak wordt de schade geraamd op E 15.000,-. Door beide bedrijven werd inmiddels aangifte gedaan. (05-080715, 05-080397)

Man bedreigt buurtbewoner

Politie houdt verdachte aan nadat hij een buurman had bedreigd toen deze zich beklaagde wegens geluidsoverlast

Nijverdal

Dinsdagavond 28 juni kwam rond 20.00 uur een melding binnen van geluidsoverlast aan de Ereprijs in Nijverdal. Op genoemde locatie bleek dat buurtbewoners al langer last hadden van geluidsoverlast, veroorzaakt door een 37-jarige bewoner. Toen een 34-jarige bewoner die avond bij de 37-jarige aan de deur kwam om te vragen of hij het geluid wat zachter wilde zetten, weigerde de 37-jarige dit en bedreigde de 34-jarige man verbaal met de dood. De 34-jarige man deed hiervan aangifte bij de politie. Politieagenten hielden nog diezelfde avond de 37-jarige man aan wegens bedreiging. De man was erg recalcitrant en zichtbaar onder invloed van alcohol. Hij werd na verhoor heengezonden. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-080871)

Hennepkwekerij ontmanteld

In totaal 310 hennepplanten werden in beslag genomen

Wierden

Dinsdagmorgen 28 juni trof de politie op een zolder van een woning aan de 1e Esweg in Wierden een hennepplantage aan. 310 planten en apparatuur werden in beslag genomen en inmiddels vernietigd. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt. Politieagenten hielden de 44-jarige bewoner aan. Hij werd na verhoor heengezonden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (05-078864)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --