VVD



Nieuws

29 jun 2005 - VVD: CAO?s die niet voldoen, niet
algemeen verbindend verklaren

De VVD-Tweede-Kamerfractie vindt, bij monde van vice-fractievoorzitter Bibi de Vries, dat CAO's die niet voldoen aan het sociaal akkoord (0-lijn, pre-pensioen alsmede de beperking van de loondoorbetaling van 170% in de eerste twee ziektejaren) niet algemeen verbindend moeten worden verklaard. "Minister De Geus moet in actie komen om er voor te zorgen dat de sociale partners hun afspraken nakomen," aldus Bibi de Vries.

De VVD vindt dat de sociale partners hun afspraken moeten nakomen, maar heeft daar eerlijk gezegd niet zoveel vertrouwen meer in.


- Als het nu al zo is dat sociale partners hun afspraak niet nakomen op het gebied van de maximaal 170% loondoorbetaling bij 2 ziektejaren;


- Als het steeds duidelijker wordt dat er twijfels zijn dat de 0-lijn niet gevolgd wordt plus de afspraken rond pre-pensioen;


- Dat we maar weer af moet wachten (en op dit punt moeten we dat ook) of er bovenwettelijke aanvullingen komen op de WGA.

"Wat moet er in 2005 gebeuren voordat deze minister in actie komt om de CAO's die niet voldoen niet algemeen bindend te verklaren? De VVD wil een helder antwoord van de minister op dit punt. De VVD wil dat de CAO's die niet voldoen, niet algemeen bindend worden verklaard," aldus de VVD-vice-fractievoorzitter De Vries.