Carglass gratis autoruitinspectie tijdens vakantie-uittocht

29.06.2005 / 14:21 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Carglass

Son, 29 juni 2005

P E R S B E R I C H T

Carglass gratis autoruitinspectie tijdens vakantie-uittocht Uitzwaai-actie van het KLPD in samenwerking met de douane, Rijkswaterstaat, ANWB en Carglass

Son- De vakantieperiode is weer aangebroken, dus trekken veel Nederlanders er op uit met de auto richting hun vakantiebestemming. Met honderden soms duizenden kilometers in het vooruitzicht wordt de auto vaak uitvoerig gecheckt voor vertrek. Om 100% zeker te zijn van een veilige auto, kunnen vakantiegangers op het laatste moment aan de grens terecht voor een gratis check door het KLPD, ANWB en Carglass tijdens de landelijke uitzwaai-actie.

Allerlei onderdelen van de auto worden gecheckt voor vertrek naar de vakantiebestemming: het oliepeil, de lichten, de banden. De voorruit van de auto is echter een onderdeel van de auto dat vaak wordt vergeten. Daarom inspecteert Carglass gratis alle voorruiten van vakantiegangers (die eerder nog geen tijd gehad hebben om langs te komen in één van onze 54 Service Centers) op mogelijke beschadigingen, tijdens de landelijke uitzwaai-actie in samenwerking met het KLPD, de douane, Rijkswaterstaat en de ANWB op zaterdag 2, 9 en 23 juli a.s. tussen 06.30 en 13.00 uur.

Waar vindt u de uitzwaai-teams?
Zaterdag 2 juli:
Duiven: A12 zuidbaan, parkeerplaats Oudbroeken
Venlo: A67 zuidbaan, parkeerplaats Zwartewater
Dordrecht: A16 westbaan, parkeerplaats Zuidpunt

Zaterdag 9 juli:
Eijsden: A2 westbaan, parkeerplaats Knuvelkes
Breda: A16 westbaan, parkeerplaats Hazeldonk

Zaterdag 23 juli:
Nieuwe Schans: A7 zuidbaan, parkeerplaats Medermertol

Voor de veiligheid is het echter zeer belangrijk dat er gecheckt wordt of er sterretjes of beschadigingen in de voorruit zitten. Bij temperaturen boven de 30C scheuren kleine beschadigingen in de voorruit ongeveer 5 keer sneller door. De voorruit is namelijk een dragend onderdeel van de carrosserie en is van groot belang voor de effectieve werking van de passagierairbag. Een beschadiging verzwakt de voorruit, met alle gevolgen van dien bij een ongeluk. Daarnaast kan een sterretje in de voorruit ook voor een vertekend zicht zorgen. Zeer onprettig bij het rijden van lange afstanden.

E I N D E P E R S B E R I C H T