Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


29 juni 2005


Lochem - Automobilisten raken gewond


Een 71-jarige automobilist uit Lochem en een 27-jarige automobilist uit Scheemda raakte dinsdagmorgen (28/6) gewond na een aanrijding op de Goorseweg. De Lochemmer reed omstreeks 06.45 uur een uitrit uit de Goorseweg op. Hierbij zag hij de bestuurder uit Scheemda over het hoofd. Beide automobilisten raakten gewond. De 27-jarige had nekklachten en de Lochemmer werd voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Terwolde - Mishandelt bij wegwerkzaamheden


De politie is een onderzoek gestart naar de mishandeling van een 26 jarige Arnhemmer op maandag (27/6) op de Terwoldseweg. Hier werden op dat moment wegwerkzaamheden uitgevoerd en de weg was afgesloten voor al het verkeer. De Arnhemmer was omstreeks 16.30 uur daar aan het werk, toen er een bestelauto vanuit de richting Twello kwam aanrijden en rakelings langs de Arnhemmer reed. Door de schrik gaf de man een klap tegen de auto. De bestuurder stapte uit en had een stalen buis in zijn hand. Na een woordenwisseling kreeg de wegwerker een klap op zijn rug met de buis. Hij had hierdoor een pijnlijke rug. Het onderzoek wordt voortgezet.


Zutphen - Blauw verven Wijk D - 227 bekeuringen


Tijdens de politieactie "Blauw verven" in wijk D in Zutphen op dinsdagavond (28/6) werd gecontroleerd op de volgende plaatsen: kruispunt Gerard Doustraat / Spittaalstraat / Graaf Ottosingel, in het voetgangersgebied van de binnenstad, de IJsselkade, Havenstraat en de Weg naar Voorst.
Dit gebeurde in samenwerking met de milieupolitie, de stadswacht, de douane en agenten van het verkeershandhavingsteam.
Hierbij zijn de volgende bekeuringen gevallen:
112x te hard rijden: 70x op de Weg naar Voorst, hoogste snelheid 88 km, hier is 50 km toegestaan en 42x op de Havenstraat, hoogste snelheid 72 km, 50 km toegestaan.
40x geen gordel,

2x fietsen in de binnenstad, 4x bromfietser geen helm, 1x opgevoerde snorfiets, 2x niet handsfree telefoneren, 9x opgevoerde bromfiets, 5x niet kunnen tonen ID-bewijs, 1x lekke uitlaat, 10x rijden door rood licht, 4x niet kunnen tonen kentekenbewijs, 23x niet kunnen tonen rijbewijs, 3x onverzekerde bromfiets, 1x vissen zonder akte, 1x branden in de open licht, 1x parkeren in verbodszone 3x geen bromfietscertificaat, 1x niet juist passeren verkeersbod en 1x onnodig claxoneren.
Verder werden 121 blaastesten afgenomen. Twee bestuurders hadden teveel gedronken. Een 36-jarige Zutphenaar werd aangehouden en ingesloten omdat hij nog enkele boetes had openstaan.
EINDE BERICHTEN


Bureau Communicatie

Persvoorvoorlichters:

Anton de Ronde - 055 5486052

Bert Top - 055 5486058



---- --