Digitale Gemeente Houten

Minder ruimte voor hangjeugd in Houten

woensdag 29 juni 2005 - Door: Ed Plekkenpol

In korte tijd zijn twee plaatsen voor de jeugd in Houten om elkaar te ontmoeten verdwenen. De JOP (Jongeren Ontmoetings Plek) aan de Keercamp wordt binnenkort gesloopt. De afgelopen tijd was de JOP regelmatig doelwit van vandalisme en brandstichting. Er is bovendien veel last van zwerfvuil als gevolg van te weinig sociale controle. De JOP werd nog maar weinig gebruikt door verschillende groepen jongeren.

Een ander initiatief voor een ontmoetingsplaats voor jongeren is inmiddels ook gestaakt. De jongerenbus van de interkerkelijke organisatie Agathos mag niet meer in Houten staan. Na klachten van omwonenden van de plaatsen waar de bus stond, heeft de gemeente Houten de vergunning voorlopig ingetrokken. De klachten kwamen onder andere van bewoners van de Putterhaag en de Glazeniersgilde. Door de fractie Zandbergen zijn hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W.

Met Agathos is afgesproken dat de komende maanden een nieuw plan wordt gemaakt voor activiteiten. De gemeente laat weten te werken aan de ontwikkeling van een ander type ontmoetingsplekken voor jongeren. De eerste van deze zogenoemde multifunctionele speelplekken die passen binnen het gemeentelijk speelruimtebeleid wordt, zo is de verwachting, in 2006 geplaatst.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2005 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).