FNV KIEM

Acties docenten kunsteducatie
FNV KIEM, de vakbond voor o.a. de docenten en het ondersteunend personeel in de kunsteducatie, is samen met kaderleden bezig acties* voor te bereiden bij instellingen voor kunstzinnige vorming en muziekscholen. In deze eerste fase gaat het om de regio Boxtel, Sittard, Hoensbroek en Leiden.

Achtergrond zijn slepende onderhandelingen over een nieuwe CAO voor de Kunstzinnige Vorming (KV-CAO), waar werkgevers het aantal uren dat docenten per jaar moeten werken willen uitbreiden met bijna 100 uur. Ondersteunend personeel zou leeftijdsdagen moeten inleveren. Een voorstel dat bij docenten en ondersteunend personeel slecht valt.

De bond heeft een speciale krant gemaakt, die op instellingen door kaderleden wordt uitgereikt. Uit de eerste reacties blijkt, dat medewerkers niks voelen voor deze uitbreiding. Ze vrezen niet alleen taakverzwaring maar zijn ook bang dat deze productieverhoging niet bijdraagt aan de - steeds meer door gemeenten financieel gekorte - positie van instellingen. "Verhoging van de productie is alleen zinvol als er meer leerlingen komen", stellen docenten c.s. "Laten we daar samen aan werken".

Aan de hand van deze krant gaan deze actieve leden discussies in de instellingen uitlokken. Het plan is ook, in het zuiden van het land het publiek te informeren tijdens openbare (openlucht) uitvoeringen van leerlingen van deze instellingen.

De gesprekken over deze CAO worden op 4 juli a.s. voorgezet. Binnenkort meer daarover en definitieve info over de acties.


*Voorlopig staan - onder voorbehoud - de volgende acties gepland: 29 juni Muziekschool Kerkrade
30 juni Kunstencentrum Jeruzalem, Venray

1 juli Muziekschool Kerkrade in Sittard (niewe naam Arta Muse) 8 juli Publieksactie in Kerkrade (details volgen)

Nadere informatie
Caspar de Kiefte, sector Kunsteducatie FNV KIEM, 06 - 516 38 098 of
Jan de Geus, Voorlichting, 06 - 227 57 885

---