Gemeente Rotterdam

Nr. 111
29 juni 2005

Marja Hartmann nieuwe adjunct-directeur GGD

Het college van burgemeester en wethouders heeft mevrouw M.C.G. (Marja) Hartmann (59) benoemd tot adjunct-directeur Beleid van de GGD Rotterdam en omstreken. Zij vormt samen met het hoofd van dienst mevrouw prof.dr. M.C.H. Donker de directie van de GGD. Ze wordt verantwoordelijk voor een aantal inhoudelijke GGD-brede thema's. Daaronder valt in elk geval de cultuurverandering die van de GGD een meer flexibele, resultaatgerichte en bestuursgevoelige dienst moet maken.

De GGD Rotterdam heeft onlangs een reorganisatie doorgevoerd. Het doel daarvan was om nadrukkelijker in te zetten op de prioriteiten van het gemeentebestuur en om de regiefunctie van de GGD te versterken. Ook moest de GGD zich voorbeiden op ontwikkelingen zoals de invoering van de Wet op de Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en de fusie met de GGD Nieuwe Waterweg Noord. Omdat deze taken na januari 2007 is afgerond, is gekozen voor een interim-vervulling van de adjunct directeur.

Mevrouw Hartmann vervulde vanaf 1998 op tijdelijke basis management- en directiefuncties in de thuiszorg, het onderwijs, het bedrijfsleven en de overheid. Haar laatste functie was hoofd Economische Zaken van de Provincie Zuid-Holland. Haar studie volgde ze aan de Universiteit van Amsterdam, waar zij in 1978 promoveerde in de chemische technologie. Bij de GGD volgt ze Han de Bruijne op, die onlangs gebruik maakte van de VUT-regeling. Marja Hartmann treedt per 1 juli a.s. in dienst.

noot voor de redactie/