Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 29 juni 2005

(

Noordwijkerhout Aanhouding

De politie heeft op woensdag 29 juni, rond 10.15 uur, een 25-jarige bromfietser uit Noordwijk aangehouden. Hij werd in eerste instantie aangehouden omdat er geen verzekeringsplaatje bevestigd was op de bromfiets. Uit nader onderzoek bleek dat de bromfiets gestolen was. De man zou de bromfiets van een vriend gekocht hebben. De man is overgebracht naar het bureau, waar hij na het afleggen van een verklaring weer in vrijheid gesteld werd. De politie zet het onderzoek voort.

--- rectificatie ---

De controle in Warmond wordt gehouden op zaterdag 9 juli en niet, zoals eerder vermeld, op donderdag 9 juli.

Warmond Alcoholcontrole op het water tijdens Kaagweek
De politie houdt tijdens de "Natte Kaagweek" een gerichte alcoholcontrole op het water. Schippers uit de recreatievaart zullen tijdens dit evenement gecontroleerd worden op het gebruik van alcohol. Vanaf de Gemeente Haven in Warmond zullen een aantal politieboten ingezet worden. Voor de pers is er de mogelijkheid om van de controle op zaterdag 9 juli, rond 21.00 uur, een foto te maken. De ontmoetingsplek is tevens de Gemeente Haven. Vervolgens zullen ook de resultaten van de controle kenbaar worden gemaakt aan de pers.


Leiden Aanhouding na valse melding

De politie heeft op woensdag 29 juni in de nacht een 19-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van het doen van een valse melding. Even voor 23.30 uur werd gemeld bij de politie dat twee mannen aan de zijde van het Ankerpark ruzie met elkaar hadden gehad. Een van hen zou door de ander beschoten zijn en gewond liggen. Bij de melding werd tevens een signalement van de dader gegeven. De politie is hierna met meerdere eenheden met kogelwerende vesten naar de genoemde locatie gegaan. Deze werd afgezet waarna er werd gezocht naar het slachtoffer. In de omgeving werden agenten aangesproken door een man die later de melder en verdachte bleek te zijn. De man gaf nadere informatie over de locatie waar het slachtoffer zou liggen. De politie trof daar echter geen bloedsporen, een slachtoffer of andere aanwijzingen aan en vermoedde daarom een valse melding. Nadat de bandopname van de meldkamer was beluisterd werd de man herkend die ter plaatse de politie informatie gaf over de precieze locatie. De man, van wie de gegevens waren genoteerd, werd hierna aangehouden. De politie maakt proces verbaal op tegen de verdachte. Daarnaast zal het korps proberen de kosten te verhalen op hem.


Ouderkerk aan den IJssel Aanrijding


Op de IJsseldijk West heeft er op woensdag 29 juni, rond 06.45 uur, een aanrijding plaatsgevonden tussen een vrachtauto en een motorfiets. De chauffeur van de vrachtauto, een 49-jarige Amsterdammer, reed vanuit een oprit de IJsseldijk West op om vervolgens in de richting van Ouderkerk aan den IJssel te rijden. Bij het oprijden van de weg verleende hij geen voorrang aan een motorfietser. Hierdoor kwam het tot een aanrijding. De motorfietser, een 47-jarige man uit Krimpen aan den IJssel raakte hierbij ten val en is met onbekend letsel overgebracht naar het Dijkzicht Ziekenhuis.


Waddinxveen Ongeval met heftruck

Een 13-jarige jongen uit Rhenen is op woensdag 29 juni met onbekend letsel met spoedtransport overgebracht naar het LUMC in Leiden na een ongeval met een heftruck. De jongen zat op de heftruck toen hij viel en overreden werd door de heftruck. De bestuurder van de heftruck, een 38-jarige man uit Waddinxveen, zag te laat dat de jongen gevallen was. Het ongeval gebeurde op een bedrijfsterrein langs de Kromme Esse omstreeks 09.30 uur. Een medisch team was per traumahelikopter ter plaatse om assistentie te verlenen aan het ambulancepersoneel. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar het ongeval.

Lekkerkerk/ Gouderak Snelheidscontrole
/ Stolwijk
De politie heeft op de Boezemweg (Lekkerkerk), de Lek-dijk West (Bergambacht), de Schoonhovenseweg (Stolwijk) en de Middelblok (Gouderak) snelheidsmetingen verricht. Met de laser werd er gecontroleerd in Lekkerkerk, Bergambacht en Gouderak. In totaal zijn daar zes bekeuringen uitgeschreven. De hoogstgemeten snelheid was 88 km/h, terwijl de limiet 60 km/h bedroeg. In Stolwijk zijn er foto's geschoten van de snelheidsovertreders, van de 2890 passanten hebben er 19 te hard gereden. Deze bestuurders ontvangen een bekeuring via de post.

--- einde berichten ---


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --