Politieberichten woensdag 29 juni

's-Hertogenbosch 29-06-2005 - .

BEDREIGING EN BELEDIGING

's-Hertogenbosch

- Woensdagmorgen is in een carport aan de Bloemenkamp een 34 jarige zwerver aangehouden. De agenten werden door bewoners verzocht de man daar te verwijderen. Toen de agenten bij hem stonden schold hij hen uit, pakte een mes en wees dit in de richting van de agenten. Na enige tijd op hem ingepraat te hebben gooide de verdachte het mes weg. Toen het mes door de agenten opgeraapt en opgeborgen was zagen zij dat de verdachte voor een tweede keer iets in zijn handen had (bleek later een grote zilverkleurige bout te zijn) en hen daarmee te lijf wilde gaan. De verdachte is onmiddellijk met pepperspray in het gezicht gespoten waarna hij kon worden overmeesterd. Hij is ingesloten.

HUISELIJK GEWELD

Den Dungen

- De politie heeft woensdagmorgen in zijn woonplaats Den Dungen een 36 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht zijn 46 jarige vriendin te hebben mishandeld. De verdachte is ingesloten.

FIETSER GEWOND

Oss

- Woensdagmorgen is een 13 jarige fietser uit Schaijk met beenletsel overgebracht naar het Bernhovenziekenhuis in Oss. De jongen kwam op de kruising van de Julianasingel met de Nieuwe Hescheweg en de Meidoornlaan in botsing met een personenauto die werd bestuurd door een 58 jarige man uit Oss.

HUISELIJK GEWELD

Cuijk

- Woensdagmorgen kreeg de politie de melding dat er in een woning aan de Valuwe een 43 jarige vrouw mishandeld zou worden. In de woning trof de politie drie personen aan die onder invloed van alcohol en/of cocaïne waren. De vrouw gaf aan mishandeld te zijn door haar 43 jarige huisgenoot. Deze is door de politie aangehouden.

PROFESSIONELE HENNEPKWEKERIJ ONTRUIMD

Oss

- Vanmiddag heeft de politie aan de Maaskade een hennepkwekerij ontruimd.
In een loods trof de politie twee trailers aan die, als zodanig, zeer professioneel waren ingericht als kwekerij. In totaal stonden er zon 530 hennepplanten. De helft van de planten was volgroeid, klaar om geknipt te worden. De andere helft was 15 tot 20 centimeter groot. De planten zijn ter plekke vernietigd.
Beide trailers met alle apparatuur zijn in beslag genomen, zodat de technische recherche verder onderzoek kan verrichten. De waarde van de opbrengst van deze planten is vooralsnog niet bekend. Omdat er niemand bij de loods aanwezig was, heeft de politie een ruitje ingetikt om binnen te kunnen treden. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

VERDACHTE VAN BEROVING

's-Hertogenbosch

- Kort na het afrekenen van haar boodschappen aan een marktkraam in de Bossche weekmarkt werd van een 77 jarige vrouw uit Vught de portemonnee door een onbekende man uit de handen gegrist. De verdachte ging er vandoor maar kon op aanwijzing van een getuige door twee surveillerende agenten in de kraag worden gegrepen. Hij had de gestolen portemonnee nog in de hand. De verdachte is ingesloten.

VERDACHTEN VAN AUTODIEFSTAL

's-Hertogenbosch

- Vanaf de Oosterplasweg is maandagavond een personenauto van het merk Peugeot gestolen. De politie in Waalwijk heeft dinsdagmiddag twee verdachten aangehouden. Zij worden er van verdacht de auto te hebben weggenomen. Het betreft een 22 jarige inwoner van Waalwijk en een 22 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats. Beiden zijn in verzekering gesteld.

WINKELDIEVEGGES BETRAPT

Rosmalen

- Dinsdagmiddag zijn op de Dorpsstraat in Rosmalen twee vrouwen uit 's-Hertogenbosch (32 en 29 jaar) en een vrouw uit Rosmalen(33 jaar) aangehouden op verdenking van gepleegde winkeldiefstallen. Bij twee van hen werden van diefstal afkomstige goederen aangetroffen in een speciaal geprepareerde onderrok. Het betrof kledingstukken met daaraan nog de prijskaartjes.
In een aan de Dorpsstraat geparkeerde personenauto zijn later ook nog enkele vermoedelijk gestolen goederen aangetroffen. De autosleutels waren in het bezit van een van de drie verdachten. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in nar de handel en wandel van het trio, dat in verzekering is gesteld.

WINKELDIEFSTAL

's-Hertogenbosch

- Dinsdagmiddag is in een winkel aan de Pastoor de Kroonstraat een 18 jarige man uit Vught betrapt bij het stelen van een paar kinderschoenen. De man is door winkelpersoneel overgedragen aan de politie.

VERDACHT VAN DOORRIJDEN NA AANRIJDING

's-Hertogenbosch

- Dinsdagavond is op de Helftheuvelpassage in zijn woonplaats 's-Hertogenbosch een 20 jarige man aangehouden. Hij wordt er van verdacht op 23 mei met zijn fiets een aanrijding te hebben veroorzaakt op het Beatrixpark waarbij schade werd toegebracht aan de auto van een 40 jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch. De man is er toen met zijn fiets vandoor gegaan zonder zijn identiteit bekend te maken. Dinsdagavond kwam de vrouw de verdachte tegen en waarschuwde de politie die tot zijn aanhouding overging.

UIT DE BOCHT

's-Hertogenbosch

- Bij een eenzijdig ongeval op de Vughterweg is dinsdagvond een 30 jarige motorrijder uit 's-Hertogenbosch gewond geraakt. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in 's-Hertogenbosch. De motorrijder gaf aan met een snelheid van ongeveer 120 kilometer per uur uit de bocht geraakt te zijn en na een bermtocht van ongeveer 150 meter uiteindelijk in een sloot terecht kwam.

SNELHEIDSCONTROLES TEAM HEUSDEN

Heusden

- Tijdens een dinsdagmiddag gehouden snelheidscontrole op de Polderweg gelegen buiten de bebouwde kom van Heusden zijn zeventien automobilisten bekeurd voor het te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 kilometer per uur. De maximum snelheid op genoemde weg is vastgesteld op 60 kilometer per uur. Dinsdagavond zijn op dezelfde weg nog eens 24 bekeuringen gevallen voor het te hard rijden.

Drunen

- Op de Statenlaan in Drunen zijn dinsdagavond 17 automobilisten en een motorrijder bekeurd omdat zij sneller reden dan de vastgestelde 50 kilometer per uur. De motorrijder zorgde voor de hoogst gemeten snelheid van 83 kilometer per uur.

ALCOHOL IN HET VERKEER

Vlijmen

- In de nacht van dinsdag op woensdag is op de Vlijmensedijk een 59 jarige automobilist uit Schijndel betrapt op het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

ALCOHOL IN HET VERKEER

Schijndel

- Dinsdagavond is op de Zwembadweg in zijn woonplaats Schijndel een 55 jarige automobilist betrapt op het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

ALCOHOL IN HET VERKEER

Veghel

- Dinsdagavond is op het Stadhuisplein proces-verbaal opgemaakt tegen een 43 jarige automobilist uit Eindhoven. De man bleek bij controle onder invloed van alcoholhoudende drank te verkeren.

GELDBOETES NIET BETAALD / VALSE NAAM

Boekel

- In de nacht van dinsdag op woensdag is een 37 jarige inwoner van Uden aangehouden. De man was vrouwe justitia nog een bedrag van 440 euro aan boetes verschuldigd. Hij kon de boetes niet betalen en is ingesloten. Eerder had de man een valse naam opgegeven. Hij reed met zijn auto door Boekel en bleek bij controle te hebben gedronken. De blaastest wees uit dat het alcoholpromillage net toelaatbaar was.

ONOPVALLENDE VERKEERSCONTROLE RESULTEERT IN 32 BEKEURINGEN

Grave

- Dinsdagavond heeft de politie een verkeerscontrole op verschillende lokaties in Grave gehouden. Zij deden dit met een onopvallende auto en dat resulteerde in 32 bekeuringen.
Er werden onder andere bekeuringen geschreven voor het niet dragen van de gordel, door rood licht rijden, het niet tonen van het bromfietscertificaat, niet het verplichte bromfietspad gebruiken, het niet dragen van de helm, bellen achter het stuur en onverzekerd rondrijden op een bromfiets.

VERKEERSCONTROLE IN MAASLAND

Maasland

- Op diverse lokaties in Oss, Heeswijk Dinther en Ravenstein heeft de politie, samen met het Verkeershandhavingsteam, gisteren de hele dag verkeerscontroles gehouden. In totaal werden 73 bekeuringen uitgeschreven. De politie bekeurde voor te hard rijden, gordel, geen helm, bellen tijdens het rijden, roodlicht, niet tonen van rijbewijs en rijden over een verdrijvingsvlak. In Heeswijk Dinther vertelden bewoners uitermate tevreden te zijn met de controle van de politie.

PROCES-VERBAAL VOOR DUMPEN AFVAL

Oss De politie heeft gisterenavond proces-verbaal opgemaakt tegen een 33-jarige inwoner van Oss omdat hij zijn papier-afval gedumpt had op de Bram van den Berghstraat. Nadat de politie melding had gekregen dat er op die lokatie afval gedumpt was, stelde zij een onderzoekje in en bleek het afval afkomstig van de 33-jarige Ossenaar. Vervolgens wees de politie de man op zijn plichten en kreeg hij een verbaal.