Gemeente Aalten


29-06-2005
Heer Berghoef voorgedragen als nieuwe burgemeester

De gemeenteraad heeft besloten de heer Berghoef bij de Minister voor te dragen als nieuwe burgemeester van Aalten. De heer Ostendorp, voorzitter van de vertrouwenscommissie, maakte dit in de raadsvergadering van 28 juni j.l. bekend.

Heer Berghoef voorgedragen als nieuwe burgemeester

De gemeenteraad heeft besloten de heer Berghoef bij de Minister voor te dragen als nieuwe burgemeester van Aalten.
De heer Ostendorp, voorzitter van de vertrouwenscommissie, maakte dit in de raadsvergadering van 28 juni j.l. bekend.

Er hadden 10 kandidaten gesolliciteerd. De commissaris van de Koningin van Gelderland had nadrukkelijk aangegeven dat een waarnemend burgemeester niet mag mee solliciteren naar de burgemeestersvacature in zijn eigen gemeente.

Vanaf 28 april van dit jaar is de vertrouwenscommissie in contact gekomen met een aantal kandidaten, en na diverse gesprekken is men tot de conclusie gekomen dat de heer Bert Berghoef voorgedragen kan worden aan de minister als eerste kandidaat op de voordracht voor Burgemeester van Aalten.

De heer Berghoef is lid van het CDA, hij is getrouwd, 56 jaar en hij woont in Stolwijk. Op dit moment is hij sinds 1,5 jaar burgemeester van de gemeente Vlist, waar momenteel steeds nadrukkelijker gesproken wordt over een op handen zijnde herindeling.

Vlist is de eerste gemeente waar de heer Berghoef als burgemeester werkzaam is, daarvoor was hij werkzaam als wethouder van de gemeente Moerdijk. In deze gemeente heeft hij namens het CDA ook in de gemeenteraad gezeten.

De heer Berghoef heeft veel ervaring in het onderwijs eerst als onderwijzer, daarna als leraar Biologie en Nederlands, als directeur van een Mavo en als directeur Financiën en beheer van een grote scholengemeenschap.
Interessant is ook dat de heer Berghoef vele Public Relations activiteiten heeft uitgevoerd voor de bekende Nederlandse scheepswerf Damen Shipyards. In deze functie heeft hij een brede ervaring met het bedrijfsleven opgebouwd.

In de profielschets van Aalten wordt nadrukkelijk gesproken over een burgemeester met de bestuursstijl "Verbinder". Volgens het oordeel van de vertrouwenscommissie is de heer Berghoef een verbinder pur sang

De heer Berghoef is een open, makkelijk aanspreekbare en collegiale persoonlijkheid die zijn enthousiasme voor Aalten niet onder stoelen of banken steekt.

Hij heeft blij en zeer enthousiast "ja" gezegd op de voordracht van de vertrouwenscommissie, en hij heeft de gemeente de afgelopen periode al meerdere keren bezocht.

De waarnemend commissaris van de Koningin van Gelderland kan zich erg goed vinden in de voordracht. Er mag vanuit gegaan worden dat de Minister van Binnenlandse zaken deze voordracht overneemt. Gehoopt wordt dat de heer Berghoef rond september/oktober zal beginnen als Burgemeester van de gemeente Aalten. De vertrouwenscommissie rekent er op, dat hem een warm welkom zal worden gegeven.