Ingezonden persbericht


Complementaire SAS- en SATA-technologieën verruimen schaalbaarheid en systeemflexibiliteit

Maxtor is gestart met de uitlevering van de nieuwe Atlas® harddisk lijn. Deze snelste disk ter wereld* is uitgerust met Serial Attached SCSI (SAS), de nieuwste interface-technologie.

Met de SAS-interface kunnen SAS- en SATA-schijven in dezelfde systeemkast worden geplaatst, zodat gebruikers high-performance Atlas drives kunnen combineren met hoge capaciteits Maxline® SATA-drives. Hiermee komt Maxtor tegemoet aan een breed spectrum kosten-, performance- en capaciteitseisen. Maxtor introduceerde de toepassing van hoge-capaciteits ATA-diskdrives in nearline- en midline-applicaties met zijn MaXLine drives, de de-facto standaard in deze markt.

"Maxtor behoort met zijn nieuwe Atlas SAS-disks tot de selecte groep leveranciers die gebruikers daadwerkelijk toegang geven tot de voordelen van SAS; dat zijn hogere performance, schaalbaarheid en economie," aldus Mark Pollard, vice-president Marketing van Adaptec.

"De Atlas SAS-drives draaien inmiddels in proefopstellingen bij mondiale merkfabrikanten (OEM's) en systeemleveranciers," verklaarde Brendan Collins, vice-president Core Product Marketing van Maxtor. "We verwachten dat die klanten hun testprogramma's binnenkort zullen voltooien, waarna we de drives grootschalig kunnen gaan uitleveren. Met de combinatie van de Atlas SAS-drives en onze MaXLine SATA-drives, beschikt Maxtor over het breedste aanbod SAS/SATA enterprise-drives in de IT-industrie."

Met een data-overdrachtsnelheid van 3,0 Gb/s bundelt de SAS-interface de sterke punten van andere enterprise-interfaces, zoals:

§ Dubbele poorten - voor hogere systeembeschikbaarheid dankzij twee datapaden naar de drive

§ Multi-initiator support - zorgt dat meerdere hosts een drive gelijktijdig kunnen benaderen

§ Point-to-point connectiviteit - verbetert de systeem performance en de fout-isolerende werking

§ Schaalbare bandbreedte - via brede poorten

§ Schaalbaarheid - meer dan 16.000 apparaten per SAS-domein

§ Volledige duplexwerking - zorgt dat drives gelijktijdig data kunnen verzenden en ontvangen voor verschillende I/O-operaties

§ Snelheidsaanpassing (rate-matching) - ondersteunt 1,5-Gb/s SATA- en 3.0-Gb/s SAS-disks voor optimale performance

§ Hoge IOPS-performance - tot 128 queue-niveaus

§ Bescherming van SCSI-investeringen - werkt met SCSI-commandoset voor behoud van compatibiliteit met bestaande SCSI-infrastructuur

§ Compabiliteit met SATA drives


De SAS en SATA drives voor zakelijk gebruik zijn ideale aanvullende opslag elementen voor de nieuwe op SAS gebaseerde infrastructuur. SAS drives zijn ontworpen voor de meest veeleisende en kritische applicaties. De SATA drives zijn geknipt voor de nearline en andere minder kritische applicaties in midden- en kleinbedrijf.

Maxtor is mede-oprichter van de Serial Attached SCSI Working Group die verantwoordelijk was voor de eerste versie van de Serial Attached SCSI-norm die nu door de ANSI T10 normeringsorganisatie wordt beheerd. Maxtor werkt uitgebreid samen met vooraanstaande systeem- en componentenleveranciers bij het uitvoeren van compatibiliteitstests van de Atlas SAS-drives met de producten van die leveranciers. Ga voor meer technische informatie en whitepapers over SAS naar http://www.maxtor.com/sas.


* Volgens bespreking van het onafhankelijke StorageReview. Kijk voor volledige testresultaten van de Atlas 15K II drive op http://www.storagereview.com/articles/200412/200412088E147L0_1.html

######

Over Maxtor
Maxtor Corporation (www.maxtor.com) is een van 's werelds meest vooraanstaande leveranciers van oplossingen voor informatieopslag. Het bedrijf voert een breed spectrum opslagproducten voor PC's, servers met Intel-processoren en consumentenelektronica producten. Maxtor heeft een degelijke reputatie als marktleider opgebouwd door haar afnemers sinds jaar en dag hoogwaardige producten en ondersteuning te bieden. Kijk voor meer informatie over Maxtor en haar producten op www.maxtor.com. Maxtor is genoteerd aan de effectenbeurs van New York onder het symbool MXO.

Noot aan de redactie,