Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


29 juni 2005


Viertal uit Aalten opgepakt na geweld, mishandeling en verzet


De politie heeft een onderzoek afgerond tegen vier jonge mannen uit Aalten. Het viertal in de leeftijd van 19, 21, 23 en 25 jaar wordt verdacht van openlijk geweld, vernieling van een auto, een brandblusser en een lichtmast, gevolgd door verzet bij de aanhouding en mishandeling van een politieman.
De incidenten deden zich voor in de nacht van maandag op dinsdag 21 juni jl.
Van een geparkeerde demonstratieauto voor een supermarkt op de Lage Blik werd een spiegel vernield en in de auto werd een deuk en een kras aangebracht.
Een brandblusser afkomstig van een vrachtwagen op de Stationsstraat en een lichtmast op de Hogestraat werden eveneens vernield.
Toen politiemensen de vier even later op het spoor kwamen en hen op Plein Zuid wilden aanhouden, weigerden zij zich te legitimeren en gingen er vandoor. Tijdens de poging hen aan te houden werd een politieman door de 19 jarige verdachte mishandeld door een vuistslag. De 21 jarige verdachte kon kort daarop nog in dezelfde nacht worden aangehouden.
In de loop van de dag werd de 23 jarige verdachte opgespoord aangehouden. De beide andere verdachten werden de dag daarna ingesloten.
Na het opmaken van een dossier zijn de verdachten, in afwachting van een nadere beslissing van de officier van justitie, op vrije voeten gesteld.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


---- --