MIN LNV: Amerikaans vuilbroed in Reeuwijk

29.06.2005 / 16:45 / APS / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Ministerie lnv

Amerikaans vuilbroed in Reeuwijk

In Reeuwijk is onder bijen een uitbraak van Amerikaans vuilbroed geconstateerd. Teneinde verdere verspreiding van deze voor bijen besmettelijke ziekte te voorkomen, is met de onderhavige regeling een vervoersverbod voor bijen binnen en vanuit het in de regeling omschreven gebied vastgesteld.

MINISTERIE VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT

Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 29 juni 2005, TRCJZ/2005/2012, houdende een vervoersverbod voor bijen in Reeuwijk

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT,

Gelet op de artikelen, 30, eerste lid, en 31 van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren;

BESLUIT:

Artikel 1 Het is verboden bijen te vervoeren binnen en vanuit het gebied dat als volgt wordt begrensd: 1. Vanaf de kruising van de Den Ham (Boskoop) en de Reijerskoop (Boskoop), de Reijerskoop volgend in oostelijke richting tot aan de Goudse Rijweg. 2. De Goudse Rijweg volgend in noordelijke richting tot aan de Rijneveld. 3. De Rijneveld volgend in oostelijke richting overgaand in de Spoelwijkerlaan tot aan de Voshol. 4. De Voshol volgend in noordelijke richting tot aan de J.C. Hoogendoornlaan. 5. De J.C. Hoogendoornlaan volgend in zuidoostelijke richting overgaand in de Oud Bodegraafseweg, tot aan de N11. 6. De N11 volgend in zuidoostelijke richting overgaand in de A12 tot aan de Laageind. 7. Het Laageind volgend in zuidelijke richting overgaand in het Hoogeind tot aan de spoorlijn. 8. De spoorlijn volgend in westelijke richting tot aan de Goverwellesingel. 9. De Goverwellesingel volgend in zuidelijke richting tot aan de Hollandsche IJssel. 10. De Hollandsche IJssel volgend in westelijke richting tot aan de Haastrechtsebrug (N207). 11. De N207 volgend in noordelijke richting tot aan de Goejanverwelledijk. 12. De Goejanverwelledijk volgend in westelijke richting tot aan de Fluwelensingel. 13. De Fluwelensingel volgend in noordelijke richting overgaand in de Blekerssingel, overgaand in de Kattensingel tot aan de Nieuwe Gouwe Oostzijde. 14. De Nieuwe Gouwe Oostzijde volgend in westelijke richting overgaand in de Henegouwerweg, overgaand in de Den Ham tot aan de Reijerskoop.

Artikel 2 Deze regeling wordt aangehaald als: Regeling vervoersverbod bijen Reeuwijk 2005.

Artikel 3 Deze regeling wordt bekendgemaakt aan de media en treedt op 29 juni 2005 om 17.00 uur in werking.

Deze regeling zal met toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT, voor deze: DE DIRECTEUR-GENERAAL,

dr. A.N. van der Zande