Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (29/07)

BREDA, 29 juni 2005

15-Jarige fietsster door onbekende man betast
ETTEN-LEUR: Dinsdag omstreeks 14.35 uur werd een 15-jarige inwoonster van Etten-Leur in het tunneltje onder het Schoonhout door een onbekende man betast. Zij was even daarvoor op het fietspad een fietser voorbijgereden. Deze reed haar vervolgens achterna. In het tunneltje kwam hij naast haar rijden, dwong haar tegen de muur en betastte al fietsend het bovenlichaam van de jonge vrouw. Daarna ging hij er vandoor in de richting van de Bosuil.

Inbraak in bedrijf
BREDA: Dinsdag tussen 18.00 en 21.00 uur werd ingebroken in een bedrijfsgebouw op het industrieterrein aan de IABC 5260 in Breda. De toegang tot het gebouw werd geforceerd. Voor zover nu bekend zijn er zeven laptops en twee computers weggenomen. De waarde van de gestolen goederen is niet bekend.

Mensen gewond bij vechtpartij
BREDA: Dinsdagnacht omstreeks 00.30 uur vond in de Van t Hoffstraat een vechtpartij plaats. Hierbij liep een meisje snijwonden op in het gezicht, een ander meisje enkel- en voetletsel en een jongen raakte gewond aan zijn hand. Een van de bewoners van een pand in de Van t Hoffstraat liep letsel op aan hoofd en elleboog. (Over de gewonde personen zijn verder geen gegevens bekend) De vechtpartij ontstond toen een van de bewoners een groep jongeren, die van een feest kwam, aansprak op de herrie die zij maakten. Het begon met duwen en trekken en eindigde in een grote vechtpartij met bovengenoemde gewonden. Nog niemand van de betrokkenen heeft aangifte gedaan en de zaak is nog in onderzoek.

Politie neemt rijbewijs in na snelheidsovertreding
BREDA: Een 33-jarige inwoner van Breda is dinsdagmiddag bij een snelheidscontrole zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De man reed over de Kapittelweg toen hij werd gecontroleerd met de lasergun. Het bleek dat de man 121 km/uur reed waar 50 km/uur is toegestaan. De man is door de politie aangehouden en zijn rijbewijs is direct ingevorderd.

Politie houdt tweetal verdachten aan terzake diefstal
BREDA: De politie heeft woensdagochtend een tweetal 14-jarige inwoners van Breda aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal van auto-emblemen. Getuigen belde woensdagochtend met de politie dat zij getuige waren geweest van diefstal van een auto- embleem. Met hulp van de getuigen kon de politie uiteindelijk het tweetal aanhouden. Bij nader onderzoek bleek dat het tweetal 40 auto-emblemen in hun bezit had. Het is niet bekend wanneer de emblemen zijn gestolen. Inmiddels zijn een tiental aangiften binnengekomen. De politie sluit niet uit dat er meerdere aanhoudingen zullen volgen. Voor zover nu bekend hebben de diefstallen plaatsgevonden in de wijk Haagse Beemden.

Hennepkwekerij in woning
BREDA: In een woning aan de Epelenberg is dinsdagochtend een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij werd gevonden ten gevolge van wateroverlast en lekkage bij de naaste buren. Alle 319 planten en de apparatuur zijn in beslag genomen. Ook werden in de woning een zwaard en een luchtbuks gevonden. De bewoner was niet in de woning en hij zal op een later tijdstip gehoord worden.

Politie treft veiligheidsmaatregelen na bezorgde poederbrief BREDA: Het politiebureau aan de Blauwe Kei is woensdagmiddag gesloten, nadat kort na het middaguur een brief met een onbekend poeder was bezorgd. Drie politiemensen en een 36-jarige bezoekster, die in het bureau aanwezig waren, zijn direct of mogelijk indirect met de inhoud van de brief in aanraking gekomen. Zij moesten in afwachting van een speciale spoelcontainer een paar uur in het politiebureau blijven en konden huiswaarts keren nadat zij omstreeks 15.00 uur een douche met desinfecterende werking hadden genomen. De brandweer heeft de bewuste brief veilig gesteld, waarna motorrijders van de politie de brief voor onderzoek naar het laboratorium van het Nederlands Forensisch Instituut in Lelystad hebben overgebracht. We zijn in afwachting van de resultaten van het onderzoek.

Vanwege de inspanningen, die de politie in en om het bureau moest verrichten, is de Groene Woud enige uren afgesloten geweest voor alle verkeer.

Politie houdt veelpleegster aan
BREDA: De politie heeft woensdagmiddag omstreek 14.00 uur aan de Tramsingel een 47-jarige Bredase aangehouden, die kort tevoren door winkelpersoneel was betrapt op het stelen van een paar schoenen. Omdat de vrouw voorkomt op de lijst van zogenaamde veelplegers, werd zij na haar aanhouding direct in verzekering gesteld.

Politie deelt 30 bekeuringen uit in voetgangersgebied centrum BREDA: De politie heeft na diverse klachten te hebben gehad van winkeliers repressief opgetreden in het voetgangersgebied in het centrum van Breda. Verschillende winkeliers hadden de afgelopen tijd bij de politie geklaagd over gevaarlijke situaties die in het voetgangersgebied ontstonden door fietsers. In het winkelgebied is het namelijk verboden te fietsen waardoor veel winkelend publiek geen rekening houdt met fietsers. De politie heeft hierop een repressieve actie gehouden waarbij een dertigtal bekeuringen zijn uitgeschreven. De meerderjarige fietsers kregen een bekeuring van Euro 25. De minderjarige een bekeuring van Euro 13 voor fietsen op plaatsen waar dit niet is toegestaan. De winkeliers waren erg blij met deze actie.

Auteur: Nicolette Bovenhorst