De Unie


Werkzekerheid voor met ontslag bedreigde INGâers 29/06/2005

De Unie: âEerder stoppen met werken blijft mogelijkâ

Culemborg, 29 juni 2005 â ING Groep biedt met onmiddellijke ingang een werkzekerheidgarantie voor medewerkers die hun baan dreigen te verliezen. Dat staat in de nieuwe CAO die De Unie vandaag met de bankverzekeraar heeft afgesloten. Daarmee komt er voor de 34.000 medewerkers een eind aan een CAO-loos tijdperk van meer dan een jaar. De ING-medewerkers krijgen een structurele loonsverhoging van 2,75% en een eenmalige uitkering van 1,5%. Daarnaast kunnen ze op nagenoeg dezelfde leeftijd met pensioen als onder de huidige regeling. Uniebestuurder Robert Schuurman typeert het moeizaam tot stand gekomen akkoord als âzeer evenwichtigâ.

Schuurman noemt de werkzekerheidgarantie âcruciaalâ. âDeze garantie is gezien de saneerplannen van ING het belangrijkste winstpuntâ, zegt de bestuurder van de grootste vakbond bij ING Groep. Schuurman: âING-topman Tilmant grijpt op dit moment hard in bij zijn dochterbedrijven. Er is als gevolg daarvan veel onrust ontstaan onder de medewerkers. Het werd tijd dat de ING-top zijn verantwoordelijkheid nam en zijn sociale gezicht eens liet zien. Dat zijn ze verplicht naar de mensen die ING groot hebben gemaakt.â

Als gevolg van een reorganisatie zullen tussen 2005 en 2007 duizend vaste arbeidsplaatsen vervallen bij Nationale-Nederlanden. Daarnaast heeft Tilmant aan verschillende bedrijfsonderdelen binnen het ING-concern gevraagd om te bepalen of en voor welke activiteiten uitbesteding zinvol is. Ook 120 it-werknemers bij Postbank Leeuwarden dreigen hun baan te verliezen.

Belangrijkste resultaten:

* CAO gaat met terugwerkende kracht in per 1 mei 2004 (looptijd 32 maanden).

* Eenmalige uitkering van 1,5% over 2004.
* Op 1 januari 2005 structurele loonsverhoging van 1,25%.
* Op 1 januari 2006 structurele loonsverhoging van 1,5%.
* Geleidelijke invoer van pensioenbijdrage van medewerkers.
* Het pensioengeld i.v.m. het vervallen van prepensioen komt volledig terug bij de werknemers.

* Iedere medewerker krijgt van ING Groep 3,5% van de loonsom in zijn levenslooppot. Dit zogenaamde VPL-budget wordt gebruikt om de huidige prepensioenregeling (eindloon) overeind te houden, waardoor uittreedleeftijd nagenoeg op hetzelfde niveau blijft.