Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (29/06/05)

OOSTERHOUT NB, 29 juni 2005

Bejaarde vrouw lichtgewond na ongeval met trein

HULTEN: Een 88-jarige inwoonster van Hulten is woensdag 29 juni lichtgewond geraakt, nadat de scootmobiel waarin ze reed, was aangereden door een trein. De vrouw wilde omstreeks 12.45 uur in haar scootmobiel op de Broekdijk het spoor oversteken, maar moest wachten voor een passerende trein. Toen de trein voorbij was en de spoorwegovergang weer was vrijgegeven, stak de vrouw alsnog over. Tijdens het oversteken weigerde de scootmobiel plotseling dienst. De vrouw kreeg het vervoermiddel niet meer aan de praat. Op dat moment gingen de spoorbomen weer naar beneden, omdat er opnieuw een trein aankwam. De vrouw is toen uitgestapt en heeft geprobeerd de machinist van de trein te alarmeren. De machinist kon zijn trein echter niet op tijd tot stilstand brengen en reed de scootmobiel aan. De vrouw kon op tijd weglopen, maar kwam wel ten val. Ze is daarbij gewond geraakt aan een arm en liep bovendien diverse schaafwonden op. De vrouw is per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. De betrokken machinist is opgevangen door de Nederlandse Spoorwegen.

Twee jongens aangehouden op verdenking van discriminatie

KAATSHEUVEL: Beveiligingspersoneel van een pretpark aan de Europalaan hield woensdag 29 juni omstreeks 11.40 uur twee jongens aan op verdenking van discriminatie. De jongens hadden, terwijl ze in een attractie op de foto gingen, de Hitlergroet gebracht. Ze werden vervolgens door beveiligingspersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. De jongens, 15 en 16 jaar oud en afkomstig uit Tilburg, bekenden het feit en gaven aan dat ze niet wisten wat de groet inhield. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. Vervolgens zijn ze overgedragen aan begeleiders van de school waarmee ze het park bezochten. Ook hun ouders zullen worden geïnformeerd.

Politie houdt man aan na rijden onder invloed

OOSTERHOUT / WASPIK: De politie kreeg dinsdag 28 juni omstreeks 17.00 uur de melding dat een man onder invloed van alcohol in een auto rondreed. De man, een 52-jarige inwoner van Waspik, zou vertrokken zijn vanaf de Kanaalstraat in Oosterhout en onderweg zijn naar rijksweg A59. De politie traceerde de man op de A59 en gaf hem ter hoogte van knooppunt Hooipolder een stopteken. Hij negeerde het stopteken en vervolgde zijn weg richting Waspik. Op de Havendries stapte de man uit de auto en bedreigde de politiemensen. Die hielden hem vervolgens aan. Op het politiebureau bleek dat de man inderdaad onder invloed van alcohol was. Uit de ademanalyse bleek dat zijn ademgehalte 1120 ug/l was, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximumgrens is. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Politie houdt twee mannen aan in gestolen auto

WAALWIJK / S-HERTOGENBOSCH: De politie controleerde dinsdag 28 juni omstreeks 14.30 uur in de Kerkstraat de twee inzittenden van een personenauto. De auto stond als gestolen te boek en zou zijn weggenomen in s-Hertogenbosch. De twee inzittenden, een 22-jarige man uit Waalwijk en een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn aangehouden en voor nader onderzoek en verhoor overgedragen aan de politie van het korps Brabant-Noord.

Winkeldief aangehouden

WAALWIJK: Dinsdag 28 juni omstreeks 15.30 uur werd in een snoepwinkel in winkelcentrum De Els een 13-jarige jongen uit Waalwijk aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De jongen had geprobeerd snoep weg te nemen. Nadat hij op het politiebureau een verklaring had afgelegd, is hij overgedragen aan zijn ouders. Hij wordt doorverwezen naar Bureau Halt.

Fietser gewond na aanrijding

KAATSHEUVEL: Dinsdag 28 juni omstreeks 16.30 uur vond in de Jan de Rooijstraat een aanrijding plaats tussen een automobilist en een fietser. De automobilist, een 44-jarige vrouw uit Kaatsheuvel, zag bij het wegrijden vanaf een parkeerplaats de fietser, een 66-jarige man uit Kaatsheuvel over het hoofd. De man raakte lichtgewond en zou zelf een arts bezoeken.

Politie houdt verkeerscontrole

HULTEN: De politie hield woensdag 29 juni tussen 07.30 uur en 08.00 uur een verkeerscontrole op de kruising van de Langenbergseweg en de Rijksweg. Daarbij schreef de politie twee bekeuringen uit: één voor rijden door rood licht en één voor rijden in een geslotenverklaring.

RIJEN: De politie hield woensdag 29 juni snelheidscontroles op de Statenlaan en in de Bredestraat. Op de Statenlaan (maximumsnelheid 50 km/uur) controleerde de politie tussen 10.00 uur en 10.30 uur 12 passanten, van wie niemand te hard reed.
In de Bredestraat (maximumsnelheid 60 km/uur) controleerde de politie tussen 10.45 uur en 11.20 uur 18 passanten, van wie er vijf te hard reden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 94 km/uur.

Bedrijfsinbraak

WAALWIJK: Dinsdag 28 juni is tussen 18.30 uur en 22.45 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Cartografenweg. Er bleek een ruit vernield te zijn. Uit het pand zijn drie computers weggenomen.

Politie onderzoekt brandstichtingen in Waalwijk

WAALWIJK: De politie kreeg de afgelopen dagen drie meldingen van brandstichting.
In de nacht van dinsdag 28 juni op woensdag 29 juni omstreeks 00.30 stond in een tuin in de Verdistraat het struikgewas in brand. Ook de schutting had vlam gevat. Buurtbewoners hielden het vuur onder controle totdat de brandweer het overnam. Kort daarvoor, net voor middernacht, werd melding gemaakt van een tuinbrand aan de Drogerij. Hier waren een paar coniferen en een tuinhek afgebrand. De bewoners van het pand hebben het vuur onder controle gehouden tot de brandweer ter plaatse was.
Eerder deze week, in de nacht van zaterdag 25 juni op zondag 26 juni, bleek bovendien brand gesticht te zijn op een parkeerplaats bij een tennisvereniging aan de Bachlaan. Ook hier werd een aantal coniferen in brand gestoken. De brand kon tijdig worden geblust, waardoor het vuur niet oversloeg.
De politie heeft aangiften opgenomen van de gedupeerden en stelt een onderzoek in.

Man aangehouden wegens rijden onder invloed

KAATSHEUVEL: Agenten hebben dinsdag 28 juni omstreeks 22.00 uur een 51-jarige man uit Kaatsheuvel aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man reed in zijn personenauto over de Europalaan en viel op door zijn rijgedrag. Agenten hielden de automobilist staande en namen hem een blaastest af. Hieruit bleek dat de bestuurder gedronken had. Hij moest mee naar het politiebureau voor een ademanalyse, waaruit bleek dat het ademgehalte van de man 725 ug/l was, terwijl de maximaal toegestane hoeveelheid is vastgesteld op 220 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Bovendien moest hij zijn rijbewijs inleveren en zijn auto laten staan.

Politie houdt man aan wegens roekeloos rijden

TERHEIJDEN: Op dinsdag 28 juni kreeg de politie even voor middernacht een melding dat er op de Wagenbergse Baan een personenauto van de weg was geraakt. De 29-jarige bestuurder uit Hank had een auto ingehaald. Toen hij weer op de rechter weghelft wilde gaan rijden, reed hij met hoge snelheid over een vluchtheuvel, waardoor hij de macht over het stuur kwijt raakte en over de kop sloeg. Toen de agenten ter plaatse kwamen, was de bestuurder al uit zijn voertuig gekropen. Hij had door het ongeval enkele schrammen opgelopen. De agenten constateerden dat de man naar alcohol rook en hielden hem aan op verdenking van roekeloos rijden en rijden onder invloed. De man is per ambulance voor controle overgebracht naar een ziekenhuis. Daar is tevens bloed afgenomen om te kunnen vaststellen of de man teveel gedronken had. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Bejaarde vrouw aangereden

RIJEN: De politie kreeg woensdag 29 juni omstreeks 12.30 uur een melding van een ongeval met letsel op het Anne Frankplein. Een 73-jarige vrouw uit Rijen reed op haar fiets over het fietspad richting de Mary Zeldenrustlaan. Toen ze het kruispunt van de Constance Gerlingstraat met het Anne Frankplein wilde oversteken, kreeg zij geen voorrang van een 25-jarige automobiliste uit Dongen. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietster op de motorkap van de auto belandde en vervolgens op de straat viel. De vrouw is voor controle met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Auteur: Leonie van Ooijen