Politie Zeeland


---


O-3573-2005 Resultaten aangekondigde gordelcontroles Schouwen-Duiveland

Op diverse locaties op Schouwen-Duiveland werden woensdag de aangekondigde gordelcontroles gehouden.
In totaal werden 470 passanten gecontroleerd op het dragen van de autogordel, hiervan waren er 40 in overtreding. Er werd gecontroleerd op de Kleine Zelkeweg in Zierikzee, de Dorpsweg in Bruinisse, Haven Zuidzijde in Brouwershaven en de Serooskerkseweg in Burgh-Haamstede.


W-3574-2005 Bejaarde vrouw beroofd in Middelburg

Een 76-jarige vrouw uit de gemeente Veere is woensdagmiddag in Middelburg beroofd van haar tas door een onbekende jongeman op een fiets.
De vrouw was rond 13.30 uur op de Langevieleweg uit de bus gestapt en liep de Westerscheldestraat in. Ter hoogte van de Braakmanstraat werd ze voorbijgereden door een onbekende jongeman op een fiets die tijdens het passeren haar tas uit haar hand griste. Vervolgens fietste hij de Braakmanstraat in, richting Nieuwe Vlissingseweg waar hij linksaf ging richting het centrum. De politie in Middelburg is op zoek naar mensen die meer informatie kunnen geven over deze tasjesroof. Zij kunnen zich melden op het bureau Achter de Houttuinen of via 0900-8844.


Z-3575-2005 Hennepkwekerij in Hengstdijk

In een schuur aan de Hengstdijkse Kerkstraat heeft de politie woensdag een professionele hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld.
Er werden 780 hennepplanten van ca. 50 cm groot in beslaggenomen. Ter plaatse werd een 50-jarige man uit de gemeente Hulst aangehouden en voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.


Z-3576-2005 Auto-inbraak in Breskens

Op het Veerplein is tussen afgelopen maandagmiddag en woensdagmiddag ingebroken in een geparkeerde auto.
Uit de auto werden o.a. de geluidsapparatuur, een tiental cd's en kleding weggenomen. Schadebedrag is onbekend.


O-3577-2005 Aanrijding in Goes

In Goes raakten woensdagmiddag rond 14.00 uur twee personenauto's licht beschadigd bij een aanrijding.
Een 24-jarige automobilist uit Arnemuiden verleende op het kruispunt Scottweg/Nansenbaan geen voorrang aan een 24-jarige automobilist uit de gemeente Goes. Er raakte niemand gewond.


O-3578-2005 Auto total loss na keren

Op de kruising N59/Molenweg in Oosterland heeft woensdagavond rond 19.00 uur een 22-jarige Rotterdammer zijn auto total loss gereden nadat hij wilde keren op de weg.
Hij zag hierbij een aankomende vrachtwagen, bestuurd door een 44-jarige Vlissinger, over het hoofd en kwam hiermee in botsing. De personenauto is total loss, de vrachtwagen had lichte schade aan de voorzijde.


Op de grens van land en water leveren de 1000 medewerkers van politie Zeeland zelfstandig en in samenwerking met anderen een "bijdrage op maat" aan het verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid binnen de Zeeuwse samenleving en haar 15 miljoen gasten. Professioneel en integer met afwisselend werk met een wisselende werkdruk tussen wisselende mensen.
Politie Zeeland biedt politiezorg op maat door in elke Zeeuwse gemeente één of meer wijkteams te laten werken. Daarvoor is in elke gemeente een politiebureau.