Gemeente Echt-Susteren


Kennismakingsactiviteit Nordic Walking in Echt-Susteren op 3 juli a.s.

Samen met de gemeenten Maasbracht en Roerdalen heeft de gemeente Echt-Susteren van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een vier jaar durend projectsubsidie ontvangen voor de uitvoering van de zogenaamde Breedtesportimpuls.

Onder de naam BIND (Bewegen In Nieuwe Dimensies) proberen de drie gemeenten door middel van het organiseren van bewegingsactiviteiten, het opzetten van projecten en het ondersteunen van sportverenigingen zoveel mogelijk inwoners aan te zetten tot sportdeelname in combinatie met een gezonde leefstijl.

De uitvoeringscoördinatie van het project BIND is door de drie gemeenteraden toegewezen aan de Stichting SWE-W.

In het kader van BIND organiseert de Stichting SWE-W in samenwerking met de gemeente Echt-Susteren op zondag 3 juli aanstaande een kennismakingsactiviteit Nordic Walking.

Nordic Walking is afkomstig uit de Scandinavische landen en is een vorm van actief wandelen waarbij naast het gebruik van de benen ook de romp en de armen de wandelbeweging actief ondersteunen. Deze actieve ondersteuning gebeurt met behulp van wandelstokken.

Nordic Walking vergt meer energieverbruik dan wandelen en bevordert daarom onder meer gewichtsvermindering, de fysieke fitheid en het algemeen uithoudingsvermogen. Nordic Walking is een sportactviteit die door jong en oud in groepsverband maar ook individueel beoefend kan worden.

Het programma van deze kennismaking met Nordic Walking ziet er als volgt uit:


- ontvangst van de deelnemers tussen 9.30 uur en 10.00 uur in de kantine van EVV Echt. Aansluitend een korte lezing over het onderwerp voeding en beweging in relatie tot gezondheid' door mevrouw Marja Ockeloen (diëtiste en bewegingsdeskundige).


- 10.45 uur start Nordic Walking in de praktijk;


- 12.45 uur afsluiting.

Aanmelden kan tot 30 juni aanstaande via:


- e-mail: NordicWalking05@hotmail.com. Vermeld uw naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer en lichaamslengte (in verband met de lengte van de stokken);


- telefonisch tijdens kantooruren maandag t/m donderdag en vrijdagochtend: 0475 48 48 48 (Stichting SWE-W, ook voor vragen en verdere informatie).


- Via onderstaand inschrijfformulier in 't Waekblaad van 23 juni 2005.

Na inschrijving ontvangt u nog een uitnodiging met het programma. Voor extra informatie over Nordic Walking: www.nordicwalkinglimburg.nl.