Gemeente Eindhoven

Persbericht: 30 juni 2005, no. 156

Neckerspoel gaat helemaal op zn kop vanwege werkzaamheden

Het Eindhovense busstation Neckerspoel wordt deze zomer opgeknapt. Hierdoor wordt een gedeelte van het busstation van zondag 3 juli t/m zaterdag 27 augustus afgesloten. De huidige haltevoorzieningen op het busstation vervallen hierdoor. Hermes en de BBA verhuizen tijdens deze periode naar 2 tijdelijke busstations.

Tijdelijke busstations

* Centrumzijde van het NS-station: aan deze zijde komt op de parkeerplaats achter het VVV-kantoor een tijdelijk busstation. Dit busstation wordt ingericht voor alle stadslijnen van Eindhoven, uitgezonderd lijn 6 naar Nuenen en Helmond.
* Noordzijde van het NS-station: alle lijnen van de BBA, de streeklijnen van Hermes (20, 21, 24, en 121) én lijn 6 vertrekken vanaf deze zijde. Hier zijn tijdelijke haltes gemaakt langs de busbaan aan de noordzijde van de Kennedytoren en op een gedeelte van het busstation waar niet wordt gerenoveerd.

Wijzigingen in de dienstregeling
Er zijn enkele wijzigingen in de vakantiedienstregeling door de werkzaamheden.

Maandag t/m vrijdag:

* Lijn 5, t Hofke: tussen 7.00 8.30 uur vertrekken alle ritten 2 minuten later

* Lijn 8, Acht: tot 19.00 uur vertrekken alle ritten 3 minuten eerder

Zaterdag:

* Lijn 2, Blixembosch-Oost: tussen 10.30 17.30 uur vertrekken alle ritten 3 minuten later

* Lijn 3, Blixembosch-West: tussen 10.00 18.00 uur vertrekken alle ritten 2 minuten later

* Lijn 8, Acht: tot 10.30 uur vertrekken alle ritten 1 minuut eerder

Zondag:

* Lijn 5, t Hofke: tussen 14.00 18.00 uur vertrekken alle ritten 4 minuten later

Overstappen
Reizigers die moeten overstappen ondervinden tijdens deze vakantieperiode hinder. Ze moeten rekening houden met langere loopafstanden van de treinperrons naar de bussen en tussen de haltes van de stad- en streeklijnen.

Aanpassingen Neckerspoel
De aanpassingen van busstation Neckerspoel zijn nodig om het comfort voor de passagiers te verbeteren. Om het in- en uitstappen te vergemakkelijken worden alle perrons verhoogd. Bovendien wordt, ter vervanging van de abri's op de perrons, een grote luifel voor de noordzijde van het station geplaatst.

Reizigersinformatie
Op het bus- en treinstation wordt de tijdelijke haltevoorziening aangegeven op borden. Reizigers kunnen ook informeren bij de Hermeswinkel op het station, bij de chauffeur, op www.bba.nl of op www.hermes.nl.

Zie ook plattegrond met overzicht maatregelen (PDF-bestand).

© 2005 Gemeente Eindhoven