Politie Gelderland-Midden

Doesburg - gewonde na vechtpartij, 3 man opgepakt
Publicatiedatum: 03-07-2005

N.B. Dit is een herhaling van een zaterdag geplaatst bericht. Op dit moment zijn er nog geen nieuwe ontwikkelingen te melden; het onderzoek duurt nog voort.

In het centrum van Doesburg heeft de politie zaterdagochtend 2 juli rond 01.45 uur de handen vol gehad aan een groep mensen die met elkaar overhoop lag. Er waren een tiental agenten en een politiehond nodig, om de rust te doen weerkeren. Daarbij zijn drie aanhoudingen verricht. Eén man is afgevoerd naar het ziekenhuis, omdat hij gewond geraakt is. De politie houdt er rekening mee dat hij is neergestoken. De man is naar verluidt niet levensgevaarlijk gewond. Hij is wel direct geopeerd.

De aangehouden verdachten, 24, 26 en 27 jaar oud zijn afkomstig uit Doesburg, net als het 22-jarige slachtoffer overigens. Onderzocht moet gaan worden wat hun betrokkenheid bij de incidenten precies geweest is en welke motieven daarvoor aan te voeren zijn. Sowieso is er overigens over de toedracht van het incident nog maar weinig duidelijk. De recherche zal dit weekeinde het onderzoek dan ook voortzetten.

Aangehouden
Een eerste verdachte is aangehouden, toen hij anderen mishandelde. Naar aanleiding van zijn aanhouding keerde het publiek zich zo massaal tegen de politie, dat uiteindelijk een tiental agenten en een politiehond nodig waren om de rust te doen weerkeren. Daarbij zijn nog eens twee verdachten aangehouden. Eén van hen is daarbij door een politiehond gebeten. Na doktersbehandeling kon hij worden ingesloten.

Getuigen die informatie over het incident hebben of de recherche kunnen informeren over de toedracht, worden verzocht contact met de politie op te nemen. Dit kan op nummer 0900 8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---