Erasmus Universiteit Rotterdam

HOVO Zomeracademie wederom veel belangstelling

Dit jaar organiseert HOVO Rotterdam (Hoger Onderwjs voor Ouderen) voor de zevende keer de zomeracademie. Tijdens de zomeracademie kunnen cursisten deelnemen aan meer dan twintig kortlopende lezingen en cursussen over zeer uiteenlopende themaâs: van Letteren en Kunstvakken tot Muziekwetenschap. Er vinden eenmalige lezingen plaats, maar ook cursussen van vier tot zes bijeenkomsten. Alle programmaâs zijn gepland in de periode 4 t/m 22 juli 2005. Bovendien mogen alle inschrijvers gratis naar de publiekslezing, die dit jaar wordt verzorgd door prof.dr. Arjo Klamer, getiteld "Is de universiteit belangrijker voor de stad Rotterdam dan de haven? De waarde van cultuur voor de stad".

De ervaring leert dat de zomeracademie aan velen de gelegenheid biedt kennis te maken met het HOVO. De toelating tot Hoger Onderwijs Voor Ouderen is niet afhankelijk van reeds behaalde diploma's. De enige toelatingseis is leeftijd met als ondergrens 50 jaar.

De studiegids voor de Zomeracademie van HOVO Rotterdam is onlangs verschenen. Een groot aantal cursisten heeft zich op dit moment al weer ingeschreven, maar er is in verschillende programmaâs zeker nog plaats.