Gemeente Den Haag

juni 2005
In Vogelvlucht door tentoonstelling Lucht (23 juni) Van 4 juli tot en met 31 augustus staat in het Milieu Informatie Centrum in Den Haag de tentoonstelling LUCHT. Bezoekers van de tentoonstelling krijgen informatie over de vele aspecten van lucht zoals het verband tussen beweging en lucht, de samenstelling van lucht en het weer. Ook de werking van de longen komen aan bod en het broeikaseffect. En waarom kunnen vogels eigenlijk vliegen en mensen niet?

Windtunnel
Bezoekers van de tentoonstelling kunnen vooral zelf experimenteren met lucht. Er staat bijvoorbeeld een echte windtunnel om windsnelheden te meten en met een ademtest kan je onderzoeken hoeveel CO2 er in je adem zit. De expositie geeft ook informatie over molens, vliegtuigen, ruimtevaart en de manier waarop luchtkwaliteit wordt gemeten.

Gratis toegang
Het Milieu Informatie Centrum ligt aan de Paviljoensgracht 3 in Den Haag. De tentoonstelling is geschikt voor iedereen van tien jaar en ouder en is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.30 uur. De toegang is gratis en iedere donderdag kunnen bezoekers een zelfgemaakte vlieger mee naar huis nemen.Meer informatie staat op www.denhaag.nl/mic