Gemeente Gorssel

Rijkswaterstaat start aanleg spitsstroken A1en A50 half augustus

Informatiebijeenkomsten in regio van 4-8 juli

Rijkswaterstaat start half augustus met de aanleg van spitsstroken op de A1 en de A50. De aanleg van spitsstroken vindt op de A1 plaats tussen het knooppunt Beekbergen en de afrit Deventer-Oost en op de A50 tussen Arnhem en knooppunt Beekbergen. Naar verwachting zijn de werkzaamheden medio 2006 voltooid. De uitvoering zal de nodige verkeershinder tot gevolg hebben. Er staan vijf inloopbijeenkomsten gepland in de regio om de weggebruiker zo goed mogelijk te informeren. Rijkswaterstaat raadt iedereen nadrukkelijk aan gebruik te maken van de aangegeven adviesroutes. Zo kunnen weggebruikers zelf een bijdrage leveren aan het tegengaan van files tijdens de uitvoering.

Werkzaamheden

Bij de A50 wordt de weg zodanig aangepast dat de vluchtstrook bij een groot verkeersaanbod als extra rijstrook kan dienen. Daarnaast wordt tussen Arnhem en het wildviaduct Woeste Hoeve in het kader van regulier onderhoud het ZOAB vervangen.

Op de A1 wordt aan de linker zijde van de weg een extra rijstrook aangelegd die eveneens op drukke momenten geopend wordt. Hiertoe wordt de rijbaan aan de linker zijde verbreed. De A1 en de A50 worden opgedeeld in diverse werkvakken. Elk werkvak beslaat een lengte van circa 5 kilometer. Ter hoogte van deze werkvakken worden de rijstroken versmald en geldt een maximale snelheid van 70 kilometer per uur. Begin 2006 zijn de spitsstroken op de A50 gereed en medio 2006 de spitsstroken op de A1. Hiermee is een bereikbaarheidsprobleem opgelost en kan het verkeer weer vlotter en veiliger doorstromen.

Informatie voor de weggebruiker
Om weggebruikers zo goed mogelijk te informeren organiseert Rijkswaterstaat o.a. informatiebijeenkomsten van 4 tot en met 8 juli. Deze zogenaamde inloopbijeenkomsten duren van 18- tot 21.00 uur. Er is informatiemateriaal beschikbaar en projectmedewerkers zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Van 19- tot 20.00 uur vindt een centrale presentatie met vraag -en antwoordronde plaats. Voor meer informatie kan het publiek ook terecht op de website www.rijksweg1.nl. Hierop staan het actuele nieuws en de adviesroutes. Op de onderstaande data en locaties organiseert Rijkswaterstaat van
18- tot 21.00 uur informatiebijeenkomsten:

Maandag 4 juli, Zutphen;
Het IJssel Paviljoen
IJsselkade 1

Dinsdag 5 juli, Deventer;
MERCURE HOTEL DEVENTER
Deventerweg 121

Woensdag 6 juli, Twello;
Gemeentehuis,
H.W. Iordensweg 17

Donderdag 7 juli, Apeldoorn;
Hotel Apeldoorn,
Soerenseweg 73

Vrijdag 8 juli, Arnhem;
Congres -en reüniecentrum Kumpulan
Velperweg 147