Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Pinguïns DierenPark Amersfoort krijgen golfslagzwembad

De zwartvoetpinguïns in DierenPark Amersfoort nemen op 4 juli hun nieuwe golfslagzwembad in gebruik. In de bestaande pinguïnvijver zijn leidingen aangebracht waar 120.000 liter water per uur doorheen gaat. De stroming die ontstaat zorgt voor veel waterpret bij de pinguïns. Om de opening te vieren krijgen bezoekers van DierenPark Amersfoort in juli en augustus gratis een speurtocht mee over Dierenenergie.

De pinguïnvijver lag er in zijn huidige staat soms verlaten bij. Het stilstaande water deed de zwartvoetpinguïns niet veel. Toen de verzorgers de vijver een tijdje geleden hadden schoongemaakt, ontstond het idee voor een golfslagzwembad. Tijdens het bijvullen van de waterpartij kwamen de vogels nieuwsgierig naar het gespetter kijken. Vooral de jonge dieren toonden een grote interesse in de stroming. Een speciaal aangelegde installatie pompt nu per uur maar liefst 120.000 liter water door de leidingen. De bubbels en het zwemmen in stromend water, zorgen voor veel uitdaging en bevorderen speels gedrag. Bezoekers kunnen via de glazen inkijk zien hoe de pinguïns zich in het water vermaken.

Gratis speurtocht

Het golfslagzwembad is gerealiseerd met medewerking van sponsor ENECO Energie. Ter ere van de opening heeft DierenPark Amersfoort een speurtocht ontwikkeld over de energiehuishouding bij dieren. Bezoekers krijgen vragen voorgelegd over hoe een tijger zich warm houdt en ontdekken dat een watoessirund de mens van brandstof kan voorzien. Alle gezinnen die het park bezoeken in juli en augustus krijgen bij binnenkomst een gratis exemplaar mee.

////

Noot voor redactie;