Politie Flevoland

Politie Flevoland geeft PolitieBericht uit

Flevoland 01-07-2005 - FLEVOLAND - Politie Flevoland geeft vanaf maandag 4 juli weer Politiebericht uit. Tot en met woensdag 6 juli wordt de huis aan huis krant bezorgd in alle zes gemeenten. Op deze manier wil de politie de bevolking zoveel mogelijk rechtstreeks informeren.

PolitieBericht verschijnt voor de vierde keer en is een actuele en lokale aanvulling op het eerder verschenen boekwerkje PolitieWijzer, dat dit voorjaar uitkwam.
Er zijn tien edities. Er verschijnen kranten van Almere Stad-Oost, Almere Stad-West, Almere Haven, Almere Buiten en Zeewolde. Ook zijn er edities van Dronten, de Noordoostpolder, Urk. Verder is er onderscheid tussen Lelystad-Oost en Lelystad-West (scheidslijn Zuigerplasdreef) en een uitgifte in het pand aan de Stationsweg in Lelystad.

Toeters en bellen

Elke editie bevat naast suggesties voor de vakantieganger (veilig op weg met een goede voorbereiding) en inbraakpreventietips, ook informatie voor de thuisblijver. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de richtlijnen voor het rijden met toeters en bellen door politievoertuigen en is speciaal voor de jeugd een kennisquiz over de politie in de meeste uitgaven opgenomen. Uiteraard ontbreekt de informatie over het woon- en werkgebied niet. Zo zijn alle wijkagenten overzichtelijk weergegeven. Ook hebben alle edities een handige telefoonlijst.

Verspreiding

De informatie is zo veel mogelijk afgestemd op de periode van het jaar en op- en aanmerkingen van de Flevolandse inwoners. De verspreiding gaat ook dit jaar via de post, zodat bij alle woningen in Flevoland uitgezonderd woningen met een Ja Nee en Nee Nee sticker- een krant bezorgd wordt. Mocht iemand Politiebericht op donderdag 7 juli niet hebben ontvangen, dan zijn er exemplaren bij de balie van de Flevolandse politiebureaus verkrijgbaar.