Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Persbericht

4 juli 2005

Persuitnodiging: Balkenende en Van Geel starten debat Toekomstagenda Milieu

Premier Balkenende en staatssecretaris Van Geel van Milieu geven maandag 4 juli om 17.00 uur in Theater Diligentia in Den Haag de aftrap voor een serie debatten die input leveren voor de Toekomstagenda Milieu. De Toekomstagenda is de opvolger van het Nationaal Milieubeleidsplan 4 (NMP4). Het eerste debat 'Beter met Brussel?' staat in het teken van de toenemende rol van de Europese Unie in het Nederlandse milieubeleid.

Nieuwe inzichten

Naast premier Balkenende en staatssecretaris Van Geel, geven Rinus van Schendelen, hoogleraar politicologie, Chris Backes, hoogleraar milieurecht, Julius Hosman, directeur Europese Zaken van Corus en Mirjam de Rijk, directeur van Stichting Natuur en Milieu, aan hoe slimmer kan worden omgegaan met Brussel.

Staatssecretaris van Geel wil via gesprekken met topfunctionarissen uit het bedrijfsleven, kennisinstituten, maatschappelijke organisaties en overheden 'frisse' nieuwe inzichten over milieubeleid krijgen.

Na het debat 'Beter met Brussel?', volgen nog op 14 september 'Geloven burgers nog in het milieubeleid?', 19 oktober 'Waarom is vernieuwing van het milieubeleid nodig?', 2 november 'Wat zou u doen als bewindspersoon voor milieu?' en 14 december 'Wat is dat: milieu als kans?'.

Tweede Kamer

De Toekomstagenda Milieu wordt in februari 2006 aan de Tweede Kamer gezonden. In september 2005, voor de Begrotingsbehandeling, ontvangt de Tweede Kamer een Hoofdlijnennotitie. Daarmee kan de Tweede Kamer richting geven aan de uiteindelijke inhoud van de Toekomstagenda Milieu. Tussen september en februari wordt op basis van de Hoofdlijnennotitie en de discussie in de Tweede Kamer de Toekomstagenda Milieu in concrete acties uitgewerkt. Voor meer informatie en aanmelden:

De media zijn uitgenodigd bij het debat in Theater Diligentia, Lange Voorhout 5 in Den Haag, aanwezig te zijn. GeĂŻnteresseerde journalisten kunnen zich aanmelden bij Paula van Dael, persvoorlichting Ministerie van VROM, via (070) 339 2616 of paula.vandael@minvrom.nl.

( bron: http://www.vrom.nl/pagina.html?id=21031 )