Stadsdeel Zeeburg

Persbericht 30-06-'05: Stadsdeelraad wil juridische stappen

De stadsdeelraad wil dat er inzake het faillissement van Alcides, gekeken wordt naar mogelijke juridische stappen vanuit Zeeburg. Hiermee ondersteunt de raad het voorstel van het dagelijks bestuur. Bij het voorstel staan extra voorwaarden genoemd. Ten eerste wil Zeeburg dat belangrijke informatie, die mogelijk bovenkomt bij het werk van de curatoren, aan het stadsdeel verstrekt wordt. Ten tweede houdt Zeeburg zich het recht voor, om in een later stadium zelf juridische stappen te ondernemen.

Aanvullend hierop heeft de raad het dagelijks bestuur nadrukkelijk verzocht om zich door de gemeenteadvocaat specifiek te laten adviseren over de situatie van Zeeburg. Dit als aanvulling op het advies dat inmiddels aan alle drie de stadsdelen is gegeven. De situatie van Zeeburg verschilt met die van de stadsdelen Zuidoost en ZuiderAmstel. Bij Zeeburg gaat het ook om de periode voorafgaand aan het faillissement van Alcides. Uit het forensisch rapport van Ernst & Young is namelijk gebleken dat Zeeburg in mei 2003 met opzet door Alcides een verkeerd beeld is voorgehouden over de stand van zaken.

De fracties D66 en CDA hebben niet aan de discussie deelgenomen. Zij waren van mening dat de discussie beter voorbereid en later gevoerd had moeten worden.