Gemeente Harlingen

Jongeren geven Engelse tuin opknapbeurt
4-7-2005
Vanaf 22 juni is de Engelse Tuin 's avonds gesloten. Aanleiding tot deze maatregel is de overlast die groepen jongeren daar veroorzaakten. Met name geluidsoverlast, vernielingen en bedreigingen door enkele jongeren heeft geleid dat de gemeente besloot om de Engelse Tuin tussen acht uur 's avonds en acht uur 's morgens af te sluiten voor publiek.

In de tuin waren twee groepen jongeren. Een van die groepen wil zich graag van hun goede kant laten zien. Daarom zullen ze op dinsdag 12 juli, gewapend met verf en kwasten en andere benodigde materialen, de volière en het Rotary bankje in de Engelse Tuin een opknapbeurt geven. "Wij willen ervoor zorgen dat de tuin weer netjes wordt."

Het vijftal dat de Tuin onder handen neemt behoort tot een groep van ongeveer vijftien jongeren in de leeftijd van veertien tot twintig jaar. "Wij worden op de vernielingen aangekeken, terwijl wij alleen maar bij elkaar zitten in de Tuin."

De gemeente is blij met dit sympathieke gebaar. Het betekent echter niet dat de Engelse Tuin voortaan 's avonds weer open is. De groep jongeren die de opknapbeurt uitvoeren is samen met de gemeente en de jongerenwerkster naarstig opzoek naar een andere locatie in Harlingen waar men in de toekomst kan samenkomen.