Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


4 juli 2005


ZELHEM - Fietsers gewond door aanrijding


Twee fietsers van de wielrenclub uit Westervoort raakten zondagmorgen (3/07) op de Keijenborgseweg gewond door een valpartij. Een 55-jarige man uit Duiven zag rond 11,00 uur een paal bij een wegversmalling te laat en reed er tegenop. Hierdoor kwam een 59-jarige man uit Zevenaar ook ten val. Hij klaagde over pijn in zijn ribben. Een ambulance bracht de man uit Duiven met armletsel naar het Slingelandziekenhuis in Doetinchem.


AALTEN - Snofietsster gewond door aanrijding


Een 74-jarige snorfietsster uit Aalten raakte zondagmiddag (3/07) op de Lichtenvoordsestraatweg gewond door aanrijding met een 18-jarige motorrijder uit Groenlo.
De vrouw wilde rond 13.45 uur de Koningsweg inrijden en was bezig met voorsorteren. Achter haar reed een grijze personenauto die voor de vrouw inhield. Twee motorrijders haalden vervolgens de auto in en de 18-jarige motorbestuurder zag de vrouw te laat. Beiden kwamen ten val en de vrouw werd met vermoedelijk een enkelbreuk naar het ziekenhuis vervoerd. De politie vraagt de bestuurder van de grijze personenauto zich te melden via 0900-8844. Hij of zij kan mogelijk iets over het ongeval vertellen.


GAANDEREN - Dronken automobiliste belandt in tuin


En 74-jarige automobiliste uit Gaanderen belandde zondagavond (3/07) met haar auto in een tuin aan de Rijksweg 294. De politie kreeg rond 21.30 uur melding dat er een auto op de kop in de tuin lag. Politie, brandweer en ambulance waren snel ter plaats. Brandweerlieden en ambulancepersoneel bevrijdden de vrouw die bekneld in haar auto zat. De vrouw werd met diverse verwondingen naar het Slingelandziekenhuis in Doetinchem vervoerd.
Een GGD-arts nam in het ziekenhuis een bloedproef af. De uitslag is over enkel dagen bekend. De politie maakte proces-verbaal op.


GAANDEREN - Automobilist onder invloed

De politie heeft zondagmiddag (3/07) op de Hoofdstraat een 49-jarige automobilist uit Terborg aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man rond 16.15 uur en constateerde dat hij te veel alcohol had gedronken. Hij blies op het politiebureau in Doetinchem een promillage van 0,7. Dit leverde hem een rijverbod van twee uur op. Bovendien maakte de politie proces-verbaal op.


WEHL - Man van mobiele telefoon beroofd


Een aantal mannen uit twee auto's heeft in de nacht van zondag op maandag (4/07) op de Weemstraat een 24-jarige man uit Zevenaar van zijn mobiele telefoon beroofd. De man had met enkele collega's in een café in Wehl wat gedronken en was met de fiets op weg naar huis toen hij rond 02.30 uur ten val kwam. Vervolgens stopten er twee auto's en uit beide auto's kwam een passagier op hem toe. Het slachtoffer kreeg een vuistslag in zijn gezicht en de twee verdachten doorzochten zijn kleding en gingen er met de mobiele telefoon vandoor. Het hevig geëmotioneerde slachtoffer deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt. De politie verzoekt getuigen, met name een taxichauffeur die langs kwam, zich te melden via 0900-8844.


SILVOLDE - Jongen verdacht van overlast


De politie heeft zondagmiddag in het zwembad aan het Terborgseveld een 17-jarige jongen uit Doetinchem aangehouden die verdacht wordt van overlast. Personeel van het zwembad belde rond 16.10 uur de politie dat de jongen het zwembad niet wilde verlaten. De jongen had eerder vier meisjes op ongewenste manier benaderd. Vervolgens bedreigde hij het viertal. De meisjes gingen vervolgens naar de badmeester die de jongen sommeerde het bad te verlaten. Hij weigerde waarop de politie werd gebeld. De verdachte wordt doorverwezen naar het preventieproject LINK waar een passende maatregel wordt opgelegd.


Einde berichten


.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52



---- --