Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 4 juli 2005

Politie stelt uitgebreid onderzoek in naar schietincident

BERGEN OP ZOOM: Zon 15 verontruste inwoners van de binnenstad hebben in de vroege maandagmorgen de politie gebeld, nadat zij tussen 3.30 en 4.30 uur een aantal schoten hadden gehoord. Twintig politiemensen uit het district Bergen op Zoom hebben vandaag hun handen vol gehad aan het onderzoek dat is ingesteld na de meldingen. De politie heeft direct contact opgenomen met alle ziekenhuizen in de wijde omgeving om vast te stellen of er gewonden zijn binnengebracht. Zowel bij de politie als bij de ziekenhuizen zijn echter tot op heden geen meldingen binnen gekomen. Op de plaatsen waar de knallen gehoord werden, heeft de politie zoekingen en sporenonderzoek verricht. Op enkele locaties trof de politie daadwerkelijk hulzen aan, die voor onderzoek zijn meegenomen naar het politiebureau. De getuigen werden gehoord en op diverse plaatsen werd een buurtonderzoek ingesteld. Tevens heeft de politie de veegauto van Saver, die al vroeg in de ochtend actief was geweest in de binnenstad, in het belang van het onderzoek in beslag genomen.

Bestuurster auto meldt zich bij politie na dodelijke aanrijding

HOOGERHEIDE: Een 35-jarige inwoonster van Ossendrecht heeft zich maandagmiddag gemeld bij de politie. De vrouw zegt betrokken te zijn geweest bij de aanrijding op de Scheldeweg/Duinstraat/Nieuweweg van zaterdagnacht jl. Daarbij kwam een 16-jarige inwoner van Wouw om het leven.

Het slachtoffer zat zaterdagnacht rond 04.00 uur als passagier op een bromfiets die voornoemde kruising wilde oversteken. Uit onderzoek door de Verkeersongevallen dienst bleek dat er sprake moest zijn geweest van een aanrijding met een personenauto. Maandag reed de 35-jarige bestuurster van de betrokken personenauto langs de plek waar de aanrijding had plaatsgevonden en trof daar bloemen aan. De vrouw was niet op de hoogte van de ernst van de situatie maar dit drong direct tot haar door bij het zien van de bloemen. Zij heeft zich daarop direct bij de politie gemeld. De vrouw is aangehouden omdat zij is doorgereden na een aanrijding zonder haar identiteit bekend te maken.

Politie houdt alcoholcontrole in Oudenbosch

OUDENBOSCH: De politie van het team Halderberge heeft van zaterdag 2 juli op zondag 3 juli in samenwerking met het verkeershandhavingsteam tussen 08.00 uur en 02.00 uur een alcoholcontrole gehouden rondom de Brabantse Ruiterdagen. Tegen 8 bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt wegens rijden onder invloed. Bij alle verdachten is eerst een blaastest afgenomen en vervolgens een ademanalyse. Het hoogst behaalde resultaat hierbij was 500 ug/l.

Een 42-jarige man uit Oud Gastel was het er niet mee eens dat zijn vrouw werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij was onder invloed van alcohol en gedroeg zich recalcitrant. Na een poging te hebben gedaan zijn vrouw uit een politiebusje te trekken werd hij gearresteerd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt tegen de man. Hij werd tegen 01.00 uur in vrijheid gesteld.

Agenten vindt gestolen auto terug

ROOSENDAAL: De politie kreeg op zondag 3 juli omstreeks 19.30 uur melding van een autodiefstal. De melder had zijn auto de avond ervoor op het Kadeplein geparkeerd en kwam zondagavond tot de ontdekking dat zijn auto gestolen was. Later diezelfde avond, zondag 3 juli, troffen agenten de auto aan op de Bosstraat te Roosendaal. De eigenaar is op de hoogte gesteld en krijgt zijn auto weer terug.

Vernieling ruit in Roosendaal

ROOSENDAAL: Op zondag 3 juli is tussen 17.25 uur en 17.40 uur een ruit ingegooid bij een pand aan het H. Hartplein. De politie heeft aangifte opgenomen van vernieling. Of de dader(s) ook zijn binnengetreden en of er goederen vermist zijn is tot nog toe niet duidelijk.

Politie houdt man aan na aanrijding wegens rijden onder invloed

ROOSENDAAL: De politie werd op zondag 3 juli even na 17.00 uur geroepen bij een verkeersongeval aan de Antwerpseweg. Een 57-jarige bestuurder uit Roosendaal reed over de Antwerpseweg. Op de kruising met de Burgemeester Schneiderlaan kon de bestuurder niet op tijd remmen toen zijn voorganger stopte en er ontstond een aanrijding. De ter plaatse gekomen agenten merkten dat de man naar alcohol rook en namen hem een blaastest af. Hieruit bleek dat de man teveel gedronken had en hij moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. De uitslag van deze analyse bedroeg 455 ug/l, terwijl de maximaal toegstane hoeveelheid 220 ug/l bedraagt. De bestuurder kreeg een rijverbod van 4 uur en een boete en is omstreeks 18.15 uur in vrijheid gesteld.

Jongen (11) mishandelt door onbekenden

BERGEN OP ZOOM: De politie werd op zondag 3 juli om 21.15 uur te hulp geroepen bij een vechtpartij aan de Oude Huiijbergsebaan. Ter plaatse had een 11-jarige jongen uit Bergen op Zoom ruzie gekregen met een andere jongen. Deze zou hem beschoten hebben met een balletjespistool. De jongens raakten in gevecht waarna een mannelijke en een vrouwelijke omstander zich met de ruzie begonnen te bemoeien. De man schopte de 11-jarige een paar maal hard tegen het lichaam. De jongen heeft vervolgens ergens aangebeld voor hulp. De moeder van de jongen zal deze week aangifte doen bij de politie. De jongeman heeft geen ernstige verwondingen aan de vechtpartij overgehouden, maar wel een paar flinke blauwe plekken.

Politiehond Carro vindt inbreker

ROOSENDAAL: De politie kreeg op maandagochtend om 03.45 uur een melding dat er een inbraak was in een pand aan de Onyxdijk. Ter plaatse troffen de agenten een auto aan waarvan de portieren open stonden. Er lag een gereedschapskist in de auto en van het pand was een ruit ingegooid. Met behulp van een politiehond is het pand doorzocht. In de kruipruimte van het pand trof de hond een 23-jarige man uit Sint Willibrord aan. Hij werd aangehouden wegens inbraak en diefstal. De eerder genoemde auto bleek gestolen te zijn. De politie heeft aangifte opgenomen van deze autodiefstal. De betreffende auto is ontvreemd van een parkeerplaats aan de Wethouder Lanenstraat. De aangever verklaarde dat in de auto ook o.a de reservesleutels van zijn auto, zijn paspoort, rijbewijs, kentekenbewijs, bankpas en mobiele telefoon lagen. De auto was in de voorgaande nacht al teruggevonden. De eigenaar is hiervan op de hoogte gesteld en krijgt zijn voertuig terug. De verdachte is in verzekering gesteld.

Politie neemt aangifte van inbraak op

ROOSENDAAL: Op zondag 3 juli is er tussen 12.40 uur en 14.20 uur ingebroken in een pand aan de Nispensestraat. De daders forceerden de achterdeur van het pand, waarna zij binnentraden en het gehele pand doorzochten. De politie heeft aangifte opgenomen van de inbraak. De bewoners missen onder andere een digitale camera, een mp3 speler en een gsm.

Auteur: Henk Snepvangers