MOJO CONCERTS
http://www.mojo.nl

Special North Sea Jazz Concert: Jarrett/Peacock/DeJohnette

Het North Sea Jazz Festival viert dit jaar haar 30-jarig jubileum. Ter ere hiervan geeft het legendarische trio Keith Jarrett / Gary Peacock / Jack DeJohnette op woensdag 6 juli een speciaal 30th Anniversary-concert in de PWA-zaal van het Nederlands Congres Centrum te Den Haag. Het is voor het eerst sinds twintig jaar dat deze topformatie weer in Nederland optreedt. De laatste keer was tijdens de
10e editie van North Sea Jazz in 1985.

Keith Jarrett, Gary Peacock en Jack DeJohnette spelen al sinds 1983 samen. Het repertoire van het trio bestaat uitsluitend uit standards, maar dan wel op een geheel eigenzinnige, onderzoekende wijze gebracht. Tot nu toe heeft dit geresulteerd in vier studio-albums en maar liefst dertien live concertregistraties, die allemaal op het ECM-label zijn verschenen. In de loop der jaren is de band veelvuldig door de internationale muziekpers onderscheidden en heeft zij over de gehele wereld talloze publieksprijzen in ontvangst mogen nemen.

Ook individueel hebben de drie leden een indrukwekkende carrière opgebouwd.
Keith Jarrett wordt als een van de belangrijkste en meest creatieve pianisten sinds de jaren 60 beschouwd. Zonder uitzondering werd hij de afgelopen vijf jaar tot Pianist of the Year verkozen in de Downbeat Critics Poll. Jarrett heeft met zeer veel grote jazzartiesten gespeeld, onder wie Miles Davis, Art Blakey, Charlie Haden en (samen met Jack DeJohnette) het Charles Lloyd Quartet. Internationale faam verwierf hij vooral met zijn soloconcerten die uit volledig geïmproviseerde muziek bestonden, zoals het Köln Concert en de Sun Bear Concerts.
Gary Peacock is een subtiele maar avontuurlijke bassist. Zijn vrije spel en creatieve ideeën hebben meerdere generaties bassisten geïnspireerd. Bill Evans, Miles Davis, Archie Shepp, Sonny Rollins, Sarah Vaughan, Chick Corea en Bill Frisell zijn slechts enkele uit een lange rij namen waarmee hij heeft samengewerkt
Jack DeJohnette geldt als een van de beste en meest inventieve jazzdrummers. Zijn muzikale loopbaan begon hij in de avant-garde scene van Chicago. Na zijn verhuizing naar New York in 1966 speelde hij samen met o.a. Bill Evans, John Coltrane, Thelonious Monk, Miles Davis, Betty Carter en Abbey Lincoln.

Keith Jarrett/Gary Peacock/Jack DeJohnette
Woensdag 6 juli 2005
PWA zaal - Nederlands Congres Centrum - Den Haag Entree: E 75,- / E 83,- / E 90,- (exclusief servicekosten)

Kaartverkoop door Ticket Service start zaterdag a.s. om 10.00 uur via de grotere postkantoren, VVV's en GWK's, t. 0900-300.1250 (45 c.p.m), www.ticketservice.nl en de bekende voorverkoopadressen.

De 30e editie van het North Sea Jazz Festival vindt plaats op 8, 9 en
10 juli 2005. De kaartverkoop voor het festival start zaterdag 14 mei. Er zijn nu al tijdelijk voordelige 3-dagenkaarten te bestellen via de festivalsite.
NORTHSEAJAZZ.COM