PERSBERICHT - 2005-06-24

Initiatief van Landal GreenParks en Staatsbosbeheer

Drenthe Doe Dag voor Landal-gasten

Op woensdag 6 juli gaan de gasten van de Landal parken in Drenthe de heide op om hun steentje bij te dragen aan een het natuurbeheer. Een aantal hectares worden ontdaan van jonge beplanting om zodoende het voortbestaan van de heide te waarborgen. Dit valt onder de verantwoordelijkheden van Staatsbosbeheer. Ongeveer 100 gasten van de Drentse parken zullen die dag de handen uit de mouwen steken om Staatsbosbeheer te helpen bij deze werkzaamheden.

Op een locatie achter zwembad De Leewal, tussen Odoorn en Exloo bevindt zich een aantal hectares heide. De groei van deze heide wordt belemmerd door jonge beplanting. Om het voortbestaan van de heide te waarborgen, dient deze beplanting verwijderd te worden. Een hele klus waarbij uiteraard geldt vele handen maken licht werk.

Parkmanager Bert de Groot van Landal Parc Sandur vernam via Staatsbosbeheer van deze klus en dit bracht hem op het idee om voor de gasten van Landal GreenParks in Drenthe een leuke, actieve en leerzame dag te organiseren. Op deze manier kunnen onze gasten lekker bezig zijn in de natuur en tegelijk hun steentje bijdragen aan het natuurbeheer van het mooie Drenthe, aldus Bert de Groot.

De dag wordt gestart om 09.30 met een kopje koffie waarna Geerling Kruidhof van Staatsbosbeheer uitleg zal geven over het hoe en waarom van deze activiteit. Na gedane arbeid wordt om ca. 13.00 uur afgesloten met een gezamenlijke picknick waarna de harde werkers nog even kunnen uitwaaien in de boomtoppen van het Boomkroonpad. Bovendien is er voor iedereen als aandenken een mooie oorkonde. Er worden ongeveer 100 deelnemers verwacht. Geerling Kruidhof is erg enthousiast over dit initiatief: Wij gaan ervan uit dat deze dag wederom een succes wordt. Het is een jaarlijks terugkerend evenement waar ook recreanten van andere recreatiebedrijven aan kunnen deelnemen. Deelnemers zijn de Drentse Landal parken: Aelderholt in Aalden, Het Land van Bartje in Ees, Hunerwold State in Wateren en Parc Sandur in Emmen.

Over Landal GreenParks
Landal GreenParks maakt deel uit van de Cendant Vacation Rental Group. Landal beheert en exploiteert ruim 50 bungalowparken in Nederland, Duitsland, België, Tsjechië en Oostenrijk, met in totaal bijna. 10.000 vakantiebungalows en 1.500 campingplaatsen.
Op jaarbasis realiseren 1,6 miljoen gasten ca. 8,1 miljoen overnachtingen. Op de parken en de diverse kantoorlocaties werken ca. 2.500 medewerkers. Landal heeft een marktaandeel (gastnachten) van 22% op de Nederlandse markt.