Gemeente Son en Breugel


Ondertekenen Bouwconvenant

Op woensdag 6 juli a.s. om 14.00 uur in de kantine van Sportcentrum De Bongerd in Breugel vindt de ondertekening plaats van het Bouwconvenant.
Gezamenlijke belangen
Vorig jaar hebben een vertegenwoordiging van Ouderenproof en het Platform Gehandicaptenbeleid Son en Breugel overleg met de gemeente gevoerd over een af te sluiten Bouw convenant. Tijdens dit overleg bleek dat de wensen van het Platform Gehandicaptenbeleid en van Ouderenproof ten aanzien van de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van openbare gebouwen en woningen in elkaars verlengde liggen.
Bouwconvenant
De gemeente heeft met genoemde partijen overeenstemming bereikt over een Bouwconvenant dat in gezamenlijk overleg is opgesteld. Dit Bouwconvenant bevat afspraken die voor alle partijen realistisch en uitvoerbaar zijn. Er is onder meer afgesproken dat het college van burgemeester en wethouders zich er sterk voor maakt dat bij nieuwbouw of verbouwing van accommodaties die eigendom zijn van de gemeente en die een openbare functie hebben, de openbare ruimten en voorzieningen toegankelijk en bruikbaar zijn voor mensen met een functiebeperking.Verder spant het college zich ervoor in dat bij nieuwbouwwoningen die bestemd zijn voor (zorgafhankelijke) ouderen in de verkoopovereenkomst wordt opgenomen dat de woningen dienen te voldoen aan de bepalingen die zijn opgenomen in het Inspectiecertficaat Woonkeur.De ondertekening van dit Bouwconvenant zal op een officiële en feestelijke wijze plaats vinden. U wordt ontvangen door de heer B. Wolfs, Platform Gehandicaptenbeleid, de heer W. Knaven van Ouderenproof en de wethouder mevrouw R. van Ommen-van Kessel. Belangstellenden zijn welkom bij deze ondertekening.