Gemeente Castricum

Links

Feestelijke opening voor De Brink op 7 juli

De fanfare, een clown en een ijscokar komen op 7 juli naar De Brink in de kern Castricum om de opening van het vernieuwde plein luister bij te zetten. De wethouders Veldt en Könst verrichten rond 17.10 uur de officiële opening.

Lang is er gesproken en nagedacht over een face-lift voor De Brink. Na de bouw van appartementencomplex Brinkstate moest het aangrenzende plein nodig worden opgeknapt. Zoveel mensen, zoveel wensen' was hier van toepassing. Veel omwonenden en andere betrokkenen lieten in de afgelopen jaren hun mening over herinrichting van het plein horen in diverse inspraakprocedures. Het uiteindelijke resultaat is een fraai compromis. Het plein heeft een deels vierkante en aan de tegenoverliggende zijde ronde vorm gekregen. Het werd aan de zuidkant uitgebreid. Hier bevinden zich ook nieuwe ondergrondse vuilcontainers. Er omheen werd een haag van taxussen aangelegd. Het plein leent zich zo voor parkeren en het organiseren van buitenevenementen zoals de jaarlijkse kermis en een circus.

Grenzend aan het plein is De Brink verrijkt met een nieuw speelterrein. Een futuristisch klimrek, een duikelrek en tafeltennistafel zijn mede door de omwonende oudere jeugd uitgekozen voor De Brink. Bij de kinderen, in de leeftijd van 9 tot 13 jaar, bleek behoefte te bestaan aan een speelplek voor de oudere jeugd rondom de Brink. Hun wensen werden op initiatief van twee actieve bewoners geïnventariseerd op twee basisscholen in de buurt: de Augustinusschool en de Juliana van Stolbergschool. De initiatiefnemers zorgden er ook voor dat drie bedrijven in de buurt financieel bijdroegen aan de realisatie van het speelterrein.