Ingezonden persbericht


Persbericht ­ 28 juni 2005

Nederlandse dames bereiden zich voor op WK Counter-Strike

Utrecht, 28 juni 2005 ­ Amrita, de Counter-Strike (CS) dames clan van de gamesite GameVillage, heeft zich afgelopen weekeinde tijdens een bootcamp voorbereid op de komende wereldkampioenschappen Counter-Strike in Parijs. Drie dagen lang werden er o.a. tactische besprekingen gehouden, interviews gegeven en Counter-Strike gespeeld.

Als beste Nederlands Counter-Strike damesclan werd Amrita door de Electronic Sports World Cup organisatie uitgenodigd voor de Counter-Strike wereldkampioenschappen, die van 6 tot en met 10 juli 2005 in Parijs worden gehouden. Tijdens deze WK zullen de vijf dames het opnemen tegen de beste 24 Counter-Strike dames clans uit de hele wereld. In totaal wordt er 30.000 US dollar prijzengeld weggegeven, waarvan 10.000 US dollar naar de beste CS dames clan gaat.

Tijdens de bootcamp welke afgelopen weekeinde werd gehouden werden de laatste voorbereidingen op de komende WK getroffen. In Egmond aan Zee vonden de laatste besprekingen plaats over de toe te passen tactieken tijdens de wedstrijden. Ook werden er interviews gegeven en vonden er fotosessies plaats. Naast het serieuze werk vonden de dames tijdens dit weekeinde ook nog genoeg tijd voor wat ontspanning.

Op 5 juli zal Amrita met de TGV richting Parijs vertrekken om vervolgens 11 juli weer in Nederland terug te keren. Tijdens het evenement dat plaats vindt van 6 tot en met 10 juli zijn de vorderingen van Amrita elke dag terug te vinden op de gamesite GameVillage. De dames van Amrita zullen daar ook persoonlijk commentaar leveren op de wedstrijden.

Lineup van Amrita:

- Yvonne "Witchy" (21 jaar)

- Rowenna "Stitchi" (21 jaar)

- Petra "LuNa" (22 jaar)

- Lisa "Blackwidow" (24 jaar)

- Cindy "Pinkie" (19 jaar)

Over GameVillage
GameVillage is een informatieve en interactieve website over PC en video spellen. De site is onderverdeeld in drie rubrieken die elk een aparte doelgroep aanspreken. GameVillage Family richt zich op een zeer breed publiek van elke leeftijd dat normaal niet op de gangbare gamesites komt. De informatie over spellen is dan ook voor iedereen te begrijpen en wordt speciaal voor dit publiek zonder enig gamersjargon geschreven. In GameVillage Kidsgames wordt informatie gegeven over (educatieve) spellen voor kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 12 jaar. De informatie is bedoeld voor ouders met kinderen in deze leeftijd. Ouders vinden hierin onder andere terug voor welke leeftijden een spel geschikt is, of er geweld in zit en of het spel makkelijk op de computer te installeren is. In de derde rubriek, GameVillage Elitegamer, wordt de core gamer aangesproken met dagelijks gamenieuws, uitgebreide reviews, diepte interviews met de gaming industrie, columns van core gamers en andere a rtikelen die de fanatieke gamer aanspreken. GameVillage is met ruim 300.000 unieke bezoekers per maand één van de grootste Nederlandstalige websites over PC en video spellen.

===========================================
Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht