Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hobby- en Obsessieshow: Glaspaleis Heerlen toont
rariteitenkabinet van Sander van Bussel

Hobby´s die verworden tot obsessies, obsessies die ontaarden in verzamelingen, aangepaste meubelstukken, geheime kastjes, kleine nering en andere creaties die afwijken van de vertrouwde, gangbare industriële producten van onze geprofessionaliseerde samenleving. Al deze zaken zijn terug te vinden in de expositie Hobby- en Obsessieshow van Sander van Bussel, die van 6 juli tot en met 16 augustus 2005 te zien is in het Glaspaleis in Heerlen. Openingstijden: maandag tot en met zaterdag 09.00 - 23.00 uur, zondag 11.00 -17.00 uur.

In het door Sander van Bussel (1970) ontworpen en samengestelde rariteitenkabinet wordt de nietsvermoedende bezoeker geconfronteerd met de afdwalingen en fascinaties van de zonderling die gestaag doorknutselt aan zijn eigen wereld. De hoogst particuliere wereld van de onaangepaste eenling die zijn eigen oplossingen creëert. Als gezonde dosis tegengas in een maatschappij waarin het professionalisme steeds verder oprukt. Een greep uit het aanbod: een ambulante ´nailstudio´; een straat-dj-set met mechanische bedelhand, René´s Ruil-o'-Rama, een partnerruilspel in kantelbaar deel van salontafel; een puzzeldesk voor een dementerende; een tuinkastje met vogel- en rookcompartiment en een borduurstoel voor een gewezen danseres.

Van Bussel maakte voor deze expositie tevens een installatie waarmee voor 25 cent per minuut met de schepper gebeld kan worden. De schepper is op ter plekke aangegeven tijden, telefonisch bereikbaar. De installatie bevat een telefoon met één grote rode knop, een muntautomaat, een spierwit tafeltje op ganzenveren en een gitzwarte geldopvangbak met motorolie. Met inworp van een 50 cent muntje kunnen bezoekers hiermee werkelijk twee hele minuten bellen met de schepper. Ze kunnen hier dan eindelijk die vraag stellen waar ze al zolang mee rondlopen. Van Bussel adviseert iedereen zich goed voor te bereiden op deze unieke kans, want twee minuten zijn tenslotte zo voorbij.

Sander van Bussel (Lieshout 1970) is werkzaam als kunstenaar / ontwerper. Hij is een van de oprichters van de Tilburg Cowboys, de samenstellers van de 'Bouwradio Showroom', die van 13 april tot en met 8 mei 2005 reeds in het Glaspaleis was te bezichtigen.

In het Glaspaleis zijn gehuisvest: Muziekschool Heerlen, Openbare Bibliotheek Heerlen, Stadsgalerij Heerlen, Architectuurcentrum Vitruvianum, filmhuis De Spiegel en de horecagelegendheden.

www.glaspaleis.nl

////////////
Informatie voor de pers:
Janneke Schmeitz, 045-5772203,
j.schmeitz8@heerlen.nl
Reggie Berkers, 045-5772274,
r.berkers@heerlen.nl