MinVenW: uitnodiging voor de pers

01.07.2005 / 12:28 / APS / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Ministerie venw

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat nodigt u van harte uit om op woensdag 6 juli van 10.00 - 11.00 uur een persbriefing bij te wonen over de voortgang van de evaluatie van het Schipholbeleid. Vandaag, vrijdag 1 juli, sluit de termijn waarin verbetervoorstellen kunnen worden ingediend. Die voorstellen zullen de komende maanden worden bekeken.

Bij het vaststellen van de Schipholwet en twee Luchthavenbesluiten in 2003 is afgesproken dat het Schipholbeleid in februari 2006 moet zijn geëvalueerd.

De evaluatie richt zich op drie elementen:

- toetsen van de beoogde bescherming van de omgeving (motie Baarda c.s.); - is het beleid effectief?, met andere woorden heeft de luchtvaart binnen de milieuruimte de mogelijkheid zich te ontwikkelen en leiden de gestelde grenzen en regels tot beheersing van de overlast en risico's; - zijn er verbeteringen mogelijk?

De persbriefing heeft als doel om de pers achtergrondinformatie te geven op de huidige stand van zaken en de voortgang van de evaluatie van het Schipholbeleid. De afgelopen maanden zijn veel onderzoeken uitgezet. Negen verschillende onderzoeksbureaus werken de evaluatievragen uit. Het gaat om onderzoek naar de werkelijke geluidbelasting, risico's en vervuiling, maar ook om belevingsonderzoek, het inventariseren van ervaringen, een internationale benchmark en toekomstgericht onderzoek. De uitkomsten van de onderzoeken worden de komende maanden verwacht.

De briefing vindt plaats op het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, Directoraat Generaal Transport en Luchtvaart (vergaderzaal C-00.15), Nieuwe Uitleg 1 in Den Haag.

Mocht u interesse hebben om deze persbriefing bij te wonen, dan kunt u zich aanmelden door een e-mail te sturen naar jos.hermsen@minvenw.nl.

Meer informatie over de evaluatie vindt u op: www.evaluatieschipholbeleid.nl