Chatten met minister president


01.07.2005 / 17:47 / Rubriek: Economie / Organisatie: Syntens

Balkenende en Brinkhorst:
chatten met ondernemers
via www.innovatienet.nl

Minister-president Balkenende en minister Brinkhorst (Economische Zaken) geven woensdag 6 juli een nieuwe innovatie-impuls aan het Midden- en Kleinbedrijf. Zij openen gezamenlijk www.innovatienet.nl, voorafgaand aan de vergadering van het Innovatieplatform. In deze vergadering staat een aantal actievoorstellen van het Innovatieplatform voor het MKB centraal. Innovatienet is daar een concreet voorbeeld van.

De opening bestaat uit een chatsessie tussen ondernemers en beide bewindslieden via web-tv. De rechtstreekse uitzending wordt gerealiseerd met een satellietverbinding en is te zien via www.innovatienet.nl (6 juli, aanvang: 14.00 uur).

Innovatienet is een virtueel netwerk waarbij ondernemers snel en belangeloos gebruik van kunnen maken als zij een oplossing willen voor praktische vragen rondom innovatie. Achter dit loket, dat naadloos aansluit op het bedrijvenloket.nl, zitten de innovatie-adviseurs van Syntens, maar ook van branches en andere kennisleveranciers. Het is de site voor en van het MKB dat wil en kan innoveren.

Het unieke van dit concept is dat tal van identiteiten hiervan gebruik maken, variërend van branches tot het Innovatieplatform zelf waar het gaat om het MKB.

Via innovatienet kunnen ondernemers toegang krijgen tot tal van kennisbronnen en regelingen die de overheid direct en indirect aanbiedt. Daarbij kun je concreet denken aan: Innovatietest waarmee je bijvoorbeeld je inspanningen met email marketing kunt meten maar ook je innovatief vermogen van je onderneming marktplaats voor samenwerking met partners voor innovatie aanmelden voor workshops en andere bijeenkomsten informatie over markttrends en praktijkverhalen over succesvolle innovaties gepersonifieerde nieuwsbrieven over innovatie

Desgewenst kan er ook persoonlijk maatwerk advies worden verleend aan ondernemingen met vijf of meer werknemers. In dat geval wordt er een 1:1 afspraak gemaakt.

In de plannen van innovatienet is voorzien dat dit jaar 10.000 ondernemers op structurele wijze kunnen worden bediend.