Gemeente Meerssen


Algemene persberichten

Persbericht van maandag 4 juli 2005

Informatiebijeenkomst op woensdag 6 juli 2005:
Woningbouwproject Beekerweg Ulestraten

Het college van B&W wil in samenwerking met projectontwikkelaar Roberts-Habets BV
een woningbouwproject realiseren in Ulestraten. Het gaat om het gebied tussen de Beekerweg, Burg. Visschersstraat, Europastraat en de achtertuinen van woningen aan de Churchillstraat. Het is de bedoeling dat hier ca. 40 à 50 woningen worden gebouwd. In verschillende prijsklassen en voor verschillende doelgroepen, van eengezinswoningen tot seniorenwoningen.

In opdracht van het college van B&W hebben drie stedenbouwkundige bureau's 'visies opgesteld voor de toekomstige invulling van het gebied. De visies zijn geen uitgewerkte plannen, maar ontwerpen die een eerste aanzet geven voor verdere invulling van het gebied. Er zijn dus aanpassingen mogelijk.

Informatiebijeenkomst
Het college van B&W bepaalt straks welke visie nader zal worden uitgewerkt. Daarbij wil het college rekening houden met de mening van omwonenden en andere belangstellenden. U kunt uw reactie geven tijdens een informatiebijeenkomst op woensdag 6 juli 2005 in café-feestzaal Walk-Inn, Groot Berghem 2 te Ulestraten. Aanvang: 19.30 uur. Tijdens de bijeenkomst geven de drie bureau's BRO uit Vught, Boosten-Rats uit Maastricht en Bruls en Co uit Maastricht een toelichting op hun ontwerp. Vervolgens kunnen de aanwezigen op de plannen reageren en vragen stellen.

Vervolg-traject
Met inachtneming van de reacties zal het college van B&W de visies met elkaar vergelijken en toetsen aan de gestelde uitgangspunten. Het college zal bepalen welk ontwerp verder zal worden uitgewerkt. Het uitgewerkte plan zal vervolgens de bestemmingsplanprocedure doorlopen. In dat kader zal nog een formele inspraakronde worden gehouden.

Ter inzage
De drie visies kunnen van 7 juli t/m 5 augustus 2005 door belangstellenden worden bezichtigd in hal van het bestuurscentrum, Beekstraat 51 te Meerssen (op werkdagen van 9.00-17.00 uur). Tijdens de genoemde periode zijn ook schriftelijke reacties mogelijk. Deze kunt u sturen naar: College van B&W, tav Jaap Zomerplaag, postbus 90, 6230 AB Meerssen.