Provincie Zeeland

Officiële opening brugbedieningsgebouw Stationsbrug Middelburg

Woensdag 6 juli 2005 tussen 10.00 en 12.00 uur vindt de officiële opening plaats van het brugbedieningsgebouw van de Stationsbrug in Middelburg door wethouder mevrouw J.L. Kool-Blokland van de Gemeente Middelburg en gedeputeerde de heer A.J.G. Poppelaars van de Provincie Zeeland.

Vervanging oud brughuisje

Het oude bedieningsgebouw paste niet meer in de omgeving van het Stationsgebied en stond in de weg voor het nieuwe fietspad langs de Kanaalwegen moest worden vervangen. Bij de bouw van het huidige bedieningsgebouw is ook nieuw en geavanceerd bedienings- en besturingsapparatuur geplaatst.

Gemeenschappelijk project

Het nieuwe brugwachtershuisje is een gezamenlijke inspanning van de Gemeente Middelburg en de Provincie Zeeland. Het bureau BAR architecten uit Rotterdam is verantwoordelijk voor het ontwerp van het gebouwtje. Istimewa Elektro uit Vlissingen verzorgde de verplaatsing en modernisering van de elektrotechnisch installatie van de brug.

Programma
De officiële opening start in Hotel Du Commerce waar genodigden om 10.00 uur welkom zijn en wethouder Kool-Blokland en gedeputeerde Poppelaars hun toespraken houden. Daarna kan men tegen 11.00 uur vanaf het terras van het hotel de openingshandeling bijwonen. Rond 12.00 uur wordt de bijeenkomst afgerond.

Dinsdag 5 juli 2005, A. Slabbekoorn-Flohr, 0118-631857, persbericht nr. 88/05