Ingezonden persbericht


Uitnodiging voor media

Chef-kok Cas Spijkers vaart de eerste mosselen naar restaurant Joop Zijlaard

ROTTERDAM - Op vrienden, relaties en vertegenwoordigers van de media ben je zuinig. Een goed uitbater en gastheer nodigt zijn relaties dus niet alleen uit om de eerste nieuwe haring van het jaar naar binnen te laten glijden. Maar ook om de lang verwachte eerste Zeeuwse mosselen van het seizoen 2005 bij het Rotterdamse specialiteitenrestaurant Kaat Mossel te komen proeven.

Vertegenwoordigers van de lokale, regionale en landelijke media worden daarom samen met (sport)vrienden, relaties, vaste klanten, fijnproevers en Rotterdamse smulpapen uitgenodigd om morgen, woensdag 6 juli, vanaf 12.00 uur de nieuwe oogst van producent Deltamossel zelf te komen keuren. De mosselen worden 's ochtends vanaf het Zeeuwse plaatsje Yerseke door de vermaarde chef-kok Cas Spijkers direct naar het meest vermaarde mosseletablissement van ons land, in Rotterdam, vervoerd. Het zwarte goud aan boord van het ruim honderd jaar oude zeilschip YE 36, Andries Jacob, wordt afgeleverd op de Admiraliteitskade in het centrum van de Maasstad.

Op de kade worden Joop Zijlaard, de koks van Kaat Mossel en vertegenwoordigers van huisleverancier Schmidt Zeevishandel vergezeld door een origineel Shantikoor. De staf van het restaurant dat inmiddels de bijnaam 'Huiskamer van Rotterdam' zal de nieuwe mosselen vanaf morgen in de bekende variaties, gekookt of gebakken bereiden voor de gasten van het meest vermaarde mosseletablissement van ons land. De nieuwe mosselen worden als vanouds geserveerd met frites of stokbrood. En uiteraard gecombineerd met een goed glas witte wijn of een andere alcoholische versnapering.

Joop Zijlaard



Ingezonden persbericht