Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


Laatste persbericht
6 juli 2005
Weinig prostitutie in stadsdeel Zuidoost

Het rapport `Tippelen na de zone; straatprostitutie en verborgen prostitutie in Amsterdam' van het Bonger Instituut van de Universiteit van Amsterdam toont aan dat de sluiting van de Theemsweg niet heeft geleid tot een toename van prostituees in Zuidoost.

Het onderzoek richt zich slechts op drie gebieden van Amsterdam, te weten de Binnenstad, Amsterdam West en Zuidoost. De cijfers in het onderzoek maken duidelijk dat in Zuidoost op het gebied van prostitutie weinig problemen zijn. "We zijn blij dat dit onderzoek laat zien dat de sluiting van de Theemsweg niet tot een toename van de overlast door prostituees in het stadsdeel heeft geleid. Ook uit onze eigen cijfers blijkt dat we slechts met een twintigtal straatprostituees te maken hebben, die hun werkterrein ook in de Binnenstad blijken te hebben", aldus stadsdeelvoorzitter Elvira Sweet.

Ondanks de beperkte omvang van de straatprostitutie en de verborgen prostitutie in Zuidoost is het stadsdeelbestuur van Zuidoost uiteraard bereid om deel te nemen aan de integrale stadsbrede aanpak.