Stad Utrecht, 09.45 uur

Utrecht 06-07-2005 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Politie zoekt getuigen

UTECHT De politie is op zoek naar getuigen van een ongeval in de nacht van dinsdag 28 juni op woensdag 29 juni, waarbij een 45-jarige vrouw uit Utrecht ernstig gewond raakte.

Omstreeks 04.30 uur fietste de 45-jarige vrouw over de Maliesingel richting de Maliebaan. Een personenauto reed eveneens over de Maliesingel in de richting van de Wittevrouwensingel. Door nog onbekende reden ontstond een aanrijding tussen de fietsster en de personenauto, waardoor de fietsster in het water terecht kwam. Omstanders hebben de vrouw uit het water gehaald. Zij is met onder andere een gebroken heup overgebracht naar het UMC.

De bestuurder van de personenauto is na het ongeval doorgereden in de richting van de Biltstraat. Het gaat vermoedelijk om een zilverkleurige of grijze Fiat die door de aanrijding forse schade aan de linkerzijde en aan de voorruit moet hebben. Er zijn vermoedelijk meerdere mensen getuigen geweest van de aanrijding die nog niet met de politie hebben gesproken en over relevante informatie beschikken. De politie wil graag met hen in contact komen. Zij kunnen bellen met de verkeerspolitie van het district Tolsteeg, via: 0900-8844.

Straatroof

UTRECHT Op t Goylaan vond dinsdagavond een beroving plaats waarbij een man het slachtoffer werd.

Omstreeks 20.10 uur meldde zich een 24-jarige man uit Utrecht bij de politie omdat hij beroofd was. De man verklaarde een afspraak gehad te hebben met een andere man om een auto te kopen. Op de afgesproken locatie aan t Goylaan werd hij vervolgens in een steegje in elkaar geslagen en beroofd van zijn geld. De verdachte verdween in een auto met een Duits kenteken. De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie, belt u dan met de politie, tel.: 0900 88 44.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT De politie heeft bij een winkel aan de St. Jacobsstraat een man aangehouden voor het plegen van een diefstal.

Tijdens de surveillance werden agenten ter hoogte van de St. Jacobbsstraat aangesproken door een getuige die een man aanwees die zojuist een aantal goederen had weggenomen uit een winkel. De agenten spraken de 27-jarige man uit Den Bosch aan. Al snel bleek dat de man een aantal goederen bij zich had die van diefstal afkomstig waren. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Voor de twaalfde keer onder invloed

UTRECHT In de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 juli heeft de politie een man aangehouden die voor de twaalfde keer onder invloed een auto bestuurde.

Omstreeks 03.50 uur controleerden agenten een bestuurder op de Van Sijpensteijnkade. De 29-jarige man uit Utrecht had duidelijk te veel gedronken en werd aangehouden. Op het bureau wees de ademanalyse 720 ug/l uit. Tevens bleek dat hij al 10 maal eerder was aangehouden met drank op achter het stuur. Met een proces-verbaal en een rijverbod van acht uur werd hij naar huis gestuurd.

Twee uur later zagen agenten op het Jaarbeursplein de auto van de eerder in de nacht aangehouden man rijden. Tot hun grote verbazing zat de 27-jarige Utrechter gewoon zelf weer achter het stuur. Wederom werd de man aangehouden en overgebracht naar het bureau.