Sun Microsystems toont G8 duurzame technologie

Technologie ook actief ingezet bij Live8 en wereldtournee U2

Gleneagles, Schotland, 6 juli 2005 Ter illustratie van haar betrokkenheid bij een duurzame en gezonde planeet, is Sun Microsystems aanwezig als officiële technologiepartner voor de G8-top die van 6 tot 8 juli plaatsvindt in Gleneagles, Schotland. Geheel in lijn met het centrale thema van de top klimaatverandering laat Sun Microsystems zien dat een beter gebruik van technologie kan bijdragen aan de toekomstige gezondheid van de aarde. Tijdens de top voorziet Sun alle delegatieleden van moderne en duurzame technologie om de voortgang van dit evenement van minuut tot minuut te kunnen volgen en informatie met elkaar en met het thuisfront uit te wisselen.

Live8 en U2

Tegelijkertijd heeft Sun ook een belangrijk deel van de technologie geleverd waarmee het afgelopen zaterdag tijdens het Live8 concert in Philadelphia voor elke kijker mogelijk was door middel van een SMS-bericht zijn betrokkenheid te tonen en zichzelf zichtbaar te maken op het grote projectiescherm. Deze technologie wordt ook ingezet bij de grote wereldtournee van U2 die momenteel Europa aandoet.

Door haar betrokkenheid bij evenementen als Live8, de G8-top en de UK s Corporate Leaders Group on Climate Change, neemt Sun haar verantwoordelijkheid bij het dienstbaar maken van technologie aan een economisch, sociaal en milieutechnisch gezondere aarde. Sun richt zich hierbij op de Participation Age een tijdperk waarin technologie echte menselijke interactie en samenwerking mogelijk maakt op een wereldwijde schaal.

Onze steun van de G8-top geeft een helder signaal dat we nú actie moeten nemen om de hoeveelheid CO2 als bijproduct van technologische groei terug te dringen. Het is de verantwoordelijkheid van ons allemaal om IT en technologie een meer duurzaam karakter te geven , aldus Trudy Norris-Grey, Senior Vice President en Managing Director van Sun Microsystems, UK. De technologie die we dit jaar bij de top laten zien omvat een aantal van de nieuwste technologieën die beschikbaar zijn, ontwikkeld voor duurzaamheid. Dit is de participation age iedereen die betrokken is bij technologie, als consument of ontwikkelaar, moet nú iets doen en meer verantwoordelijkheid nemen, of het nu in het recyclen van PC s is, het met elkaar delen van software, code en ervaringen of in het uitdagen van traditionele aankoopmodellen.

Sun Ray

De delegatieleden en media die de G8 top bijwonen hebben de beschikking over de nieuwste Sun Ray systemen, voorzien van Sun s StarOffice Suite en Sun Java Desktop Systems Release 3. De ultradunne client server architectuur van de Sun Ray technologie voorziet gebruikers van de functionaliteit van een PC en de kracht van een server. Een Sun Ray client heeft gemiddeld maar 15 watt aan energie nodig tegenover de 300 watt voor een gewone PC. Ook de hitteproductie is slechts s10% van die van een PC. Daarnaast kan een Sun Ray

client veel milieuvriendelijker geproduceerd worden.

Een woordvoerder van het organiserende Foreign & Commonwealth Office gaf aan erg blij te zijn met de deelname van Sun als G8 sponsor. Klimaatverandering is hier het centrale thema en we zijn erg blij met de duurzaamheid die Sun in zijn producten inbouwt.

Sun Microsystems' Sustainable Computing Strategy is onderdeel van een veel groter 'Sustainable' program gericht op het verbeteren van de manier waarop technologie ontwikkeld, gebruikt, aangeschaft én afgeschaft wordt, over de gehele wereld.