Ingezonden persbericht


Network Engines integreert Websense Enterprise en Security-suites in nieuwe NS Series-appliances

Nieuwe firewall-, VPN- en web cache-appliance op basis van Microsoft ISA Server 2004 voor hoogwaardige bescherming tegen bedreigingen

Hillegom - 6 juli 2005 - Network Engines, leverancier van hoogwaardige beveiliging-appliances, neemt de Websense Enterprise® en Websense® Web Security Suites®-software op in zijn NS Series-beveiliging-appliances. Deze appliances combineren de krachtige prestaties van de firewall-, VPN- en web cache-functionaliteit van Microsoft Internet Security and Acceleration (ISA) Server 2004 met de betrouwbare expertise van Network Engines op het gebied van appliances, gebruiksgemak en compleet lifecycle-beheer.

De web-filteringsoftware van Websense helpt organisaties bij het beschermen van systemen en medewerkers tegen een nog steeds groeiend aantal interne en externe bedreigingen. De integratie van Websense Enterprise en Websense Web Security Suite biedt klanten van Network Engines een extra laag van geavanceerde webbeveiliging tegen spyware, schadelijke mobiele code, phishing-aanvallen, instant messaging-bijlagen en andere webgebaseerde bedreigingen. De software van Websense onderscheidt 90 webcontent-categorieën in meer dan 50 talen, waardoor bedrijven een uiterst flexibel beleid voor internetgebruik kunnen voeren.

"De huidige webbedreigingen richten zich op organisaties van elke omvang en vallen eindgebruikers en bedrijven aan om netwerken te infiltreren en uit te schakelen", zegt John Curtis, bestuursvoorzitter en CEO van Network Engines. "De integratie van Websense Enterprise met de NS Series-appliances biedt klanten een flexibele en complete firewall, VPN en web cache, gecombineerd met best-of-breed web-filtering. Zo worden de risico's van onbeheerd internetgebruik teruggedrongen."

De Websense-software wordt opgenomen in de NS6200-, NS6300- en NS6400-appliances die gebaseerd zijn op Microsoft ISA Server 2004. Zo kunnen klanten van Network Engines kiezen uit drie krachtige, geïntegreerde beveiligingsplatforms.

De eerste appliance die voorzien is van Websense-software, is de NS6200, een multifunctioneel beveiligingsplatform voor kleine bedrijven en vestigingen tot circa 100 gebruikers. De tweede appliance is de NS6300, die complete bescherming biedt voor middelgrote bedrijven. De NS6400 is bedoeld voor grote ondernemingen en levert krachtige prestaties voor de ondersteuning van 1.000 medewerkers.

"Klanten zeggen ons dat zij alle mogelijkheden die onze partners bieden voor het beveiligen van IT-infrastructuren, waarderen", zegt Steve Brown, Director of Product Management van de Security Business and Technology Unit bij Microsoft Corp. "De integratie van Microsoft ISA Server 2004 door Network Engines is een voorbeeld van een waardevolle, geïntegreerde oplossing voor onze klanten. De combinatie van de Websense-software met de NS Series voorziet in een sterk flexibele en gelaagde beveiligingsoplossing waarmee bedrijven kunnen inspelen op steeds veranderende bedreigingen."

"De combinatie van de Websense-software met de NS Series biedt gezamenlijke klanten een geavanceerde webbeveiligingsoplossing met meerdere lagen en het gebruiks- en beheergemak van een ingebedde oplossing", zegt Leo Cole, Vice-President of Marketing van Websense, Inc. "Hackers blijven zich richten op onbeschermde bedrijven. Om deze risico's terug te dringen en de interne bedrijfsmiddelen te beschermen, moeten bedrijven zorgen voor een brede beveiligingsbenadering."

De Websense-software is bedoeld voor bedrijven die zich willen wapenen tegen internetbedreigingen. Een gratis 30-dagen versie van deze software, die beschermt tegen onder andere spyware, peer-to-peer, virussen en interne hack-pogingen, is beschikbaar op http://www.websense.com/downloads.

Websense Security Labs(tm) biedt gratis updates via e-mail wanneer nieuwe bedreigingen ontdekt worden. Meer informatie daarover is beschikbaar op http://www.websensesecuritylabs.com.

###

Over Websense
Websense, Inc. (Nasdaq: WBSN) ontwikkelt en levert Employee Internet Management-oplossingen. Met deze software kunnen bedrijven hun ICT-middelen optimaal benutten en de schadelijke neveneffecten van het gebruik van internet, zoals Instant Messaging, Peer-to-Peer en spyware, voorkomen. Door het beleid voor internetgebruik bij de gateway, op het netwerk en op de desktop te beheren en te monitoren, verbeteren de Websense-oplossingen de productiviteit en de beveiliging. Bovendien worden ICT-middelen optimaal ingezet en neemt de juridische aansprakelijkheid af. Websense ondersteunt wereldwijd meer dan 24.000 klanten met in totaal 17,9 miljoen werkplekken.