Politie Hollands Midden

Datum: 6 juli 2005

Leiden Aanhouding na brandstichting De politie heeft in de vroege morgen van woensdag 6 juli een 51-jarige vrouw uit Leiden aangehouden op verdenking van brandstichting. Een getuige zag de vrouw brandstichten aan een schutting van een woning aan de Driftstraat. De bewoners wisten de brand zelf te blussen. De politie werd ingeschakeld waarna de vrouw korte tijd later werd aangehouden.

Alphen aan den Rijn Verkeersongeval Dinsdag 5 juli omstreeks 22.00 uur vond op de Eisenhowerlaan een verkeersongeval plaats met beknelling. Het is nog onduidelijk hoe het ongeval precies is gebeurd. Vermoedelijk kregen twee auto's met inzittenden een aanrijding en verloren de controle over de auto's. Een getuige zag dat beide voertuigen ter hoogte van de Albert Schweitzerbrug tegen een boom aan de rechterzijde van de weg tot stilstand kwamen. Twee inzittenden raakten bekneld. Drie gewonden, een 41-jarige bestuurster, een 25-jarige bestuurder van de andere auto en een inzittende, allen Alphenaren, werden met onbekend letsel overgebracht naar ziekenhuizen.

Alphen aan den Rijn Verkeersongeval De politie heeft op dinsdag 5 juli omstreeks 20.45 uur een 38-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol en na een eenzijdig verkeersongeval. Bovendien weigerde de bestuurder na de aanhouding alle medewerking. De bestuurder reed over de Burgemeest Bruins Slotsingel vanuit de richting van de Zegerplas in de richting van de Ridderhof. Op de rotonde ter hoogte van de Veldbloemweg reed de bestuurder vermoedelijk te hard waardoor hij rechtdoor reed via het taluut weer de weg opreed. De auto schoof hierna door naar de middenberm. Door de klap raakte een voorwiel vernield. Een fietser kon nog net de auto ontwijken door hard te remmen. De bestuurder stapte uit en pakte de losgeschoten rubber van zijn wiel van de straat en stapte weer in. De auto kon door de schade echter niet verder rijden en kwam enkele meters verderop tot stilstand. Een agent in burger heeft zich bij de bestuurder gelegitimeerd waarna deze de autosleutel overhandigde aan de agent. De politie maakt proces verbaal op. Tevens werd het rijbewijs ingevorderd.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --