AutoRai

Print

Giorgio Armani krijgt door hemzelf gestylde Mercedes-Benz

(6-7-2005)
Giorgio Armani, de voorzitter van de raad van bestuur en topman van het Italiaanse modehuis Giorgio Armani S.p.A., heeft in Milaan een Mercedes-Benz CLK 500 Cabriolet in ontvangst genomen die zijn eigen signatuur draagt.
De "Mercedes-Benz CLK designo by Giorgio Armani" onderscheidt zich door zijn verfijnde, sportieve en mannelijke uitstraling. Het model is uitgevoerd in een unieke matte zandkleur, een klassieke Armani-kleur, met bijpassende kleuren voor de hoogwaardige materialen in het interieur. Mercedes-Benz vervaardigt een gelimiteerde oplage van slechts 100 exemplaren van dit model als onderdeel van de exclusieve designo-lijn. Tien jaar geleden werd de designo-lijn in het leven geroepen, oorspronkelijk om klanten de mogelijkheid te bieden hun Mercedes-Benz een individuele uitstraling te geven met speciale materialen en carrosseriekleuren.

âIk ben heel tevreden met de manier waarop Mercedes-Benz mijn ideeën met zoveel aandacht voor detail gerealiseerd heeftâ, verklaarde Giorgio Armani toen hem de sleutels van zijn Mercedes-Benz CLK designo by Giorgio Armani werden overhandigd.

De samenwerking tussen Mercedes-Benz en het Milanese modehuis begon met een showmodel dat tijdens de Modeweek in Milaan in het najaar van 2003 voor het eerst werd getoond en met veel enthousiasme werd ontvangen.

Aangemoedigd door deze reacties en gebaseerd op een gemeenschappelijke filosofie die is gericht op stijlvolle, elegante, hoogwaardige en tijdloze ontwerpen, werkte Giorgio Armani samen met het DaimlerChrysler Advanced Design Centre in het Italiaanse Como aan het ontwerp van een Mercedes-Benz CLK 500 Cabriolet met zijn eigen signatuur. De levering van de reeks van 100 autoâs begon in mei van dit jaar.

De unieke matte âsabbiaâ-kleur van de carrosserie is een warme zandkleur die exclusief voor de Mercedes-Benz CLK designo by Giorgio Armani is ontwikkeld. Glanzend zwarte afwerkingselementen dragen bij tot de opvallende verschijning. Datzelfde geldt voor de AMG-stijlkenmerken en de glanzende 18 inch lichtmetalen AMG-velgen in carrosseriekleur. In het interieur overheersen klassiek en zorgvuldig afgewerkt designo-bruin leer en high-tech stoffen, die perfect passen bij de carrosseriekleur. Alle chromen sierdelen zijn in een matte, hoogwaardige âaged lookâ uitgevoerd.

De Mercedes-Benz CLK designo by Giorgio Armani is gebaseerd op de CLK 500 Cabriolet. De V8-motor levert een vermogen van 225 kW/306 pk en biedt open rijplezier en optimaal rijcomfort voor vier inzittenden. De stijve carrosserie, standaard hoofd- en thorax-airbags, airbags achterin en adaptieve airbags voorin, gordelspanners op alle zitplaatsen en een sensorgestuurde rolbeugel bieden de best mogelijke bescherming.
Passend bij zijn hoge niveau laat de door Armani gestylde CLK Cabriolet ook op het gebied van uitrusting nagenoeg geen wens onvervuld. Zo omvat de standaarduitrusting de automatische klimaatregeling THERMOTRONIC met zonnesensor, een stereo surround-sound systeem met tien speakers en een 8 x 40 watt versterker, verwarmde stoelen, elektrisch verstelbare stoelen met geheugenfunctie voorin, PARKTRONIC, een regensensor voor de ruitenwissers en cruise control met SPEEDTRONIC.