Gemeente Tiel


Verwijdering verkeerd gestalde fietsen en fietswrakken

Verkeerd gestalde fietsen en fietswrakken zijn een doorn in het oog van de meeste gebruikers van het station. De gemeente Tiel pakt daarom in samenwerking met de politie en de NS van juli tot en met september dit probleem aan. Dan worden dagelijks de stallingen bij het station gecontroleerd. Deze actie geldt voor het Stationsplein en het perron.

Opruimactie
Begin juni zijn er fietsen bij het staton opgeruimd. Toen is ook al aangekondigd dat de fietswrakken aan de beurt zouden komen. Deze onbruikbare of incomplete fietsen (wrakken) worden op donderdag 7 juli 2005 verwijderd. De reden van deze ruimactie is, dat zowel aan de voor- als achterzijde van het station veel fietsen buiten de stalling worden geplaatst. Dit geeft een rommelig aanzicht. De gemeente Tiel en de NS zijn op dit moment al bezig de verkeerd gestalde fietsen van waarschuwingslabels te voorzien. De eigenaar van de fiets ziet zo of zijn fiets hieronder valt. Ook staan op de perrons borden die deze drie maanden durende actie aankondigen.

Fiets kwijt?
De fietsen worden drie maanden opgeslagen. Wie zijn fiets kwijt is, kan informeren of gaan kijken op de gemeentewerf. Dit kan voor een periode van drie maanden na de ruimactie op de dinsdagen tussen 16.30
- 17.30 uur. Informatie kunt u krijgen op het telefoonnummer (0344) 63 75 72. Als u wilt gaan kijken, moet u zich bij aankomst melden bij de werfbeheerder. Uw fiets krijgt u terug voor een bedrag van euro 10,00. Legitimatie is verplicht. De gemeente zal de fietsen, die na deze drie maanden niet zijn opgehaald, verkopen, overdragen aan derden of vernietigen.

Adresgegevens
Bezoekadres: Gemeentewerf, Bulkweg 1 in Tiel
Postadres: Postbus 6325, 4000 HH Tiel.

stuur naar een bekende stuur naar een bekende Laatst bijgewerkt: 05 juli 2005