Gemeente Tytsjerksteradiel


Rubber ingestrooid kunstgrasveld goedgekeurd voor korfbal

Burgum, juli 2005

Voor het seizoen 2004/2005 heeft de korfbalvereniging DFD uit Oentsjerk
bij wijze van proef voor één seizoen ontheffing gekregen van het KNKV voor het spelen van korfbalwedstrijden op het rubber ingestrooide kunstgras(voetbal)veld op het sportcomplex in Oentsjerk. Na afloop van het seizoen bleken zowel de korfbalvereniging DFD als ook de gastspelers positief over het korfballen op rubber ingestrooid kunstgras.

Daarom heeft de korfbalvereniging, ondersteund door de voorzitter van district Noord van het KNKV en de gemeente Tytsjerksteradiel, het KNKV verzocht om de vereniging definitief toestemming te verlenen voor het spelen van korfbalwedstrijden op rubber ingestrooid kunstgras.

Inmiddels heeft het algemeen bestuur van het KNKV besloten het spelen van korfbalwedstrijden met uitzondering van het topkorfbal op rubber ingestrooide kunstgrasvelden onder een aantal voorwaarden toe te staan. Deze technische voorwaarden zullen binnenkort nog nader worden gespecificeerd.
Dit betekent dus dat de korfbalvereniging DFD gebruik kan blijven maken van het kunstgrasveld te Oentsjerk.

Voordelen van rubber ingestrooid kunstgras ten opzichte van natuurgras zijn een vlakke en dempende ondergrond en een constante goede grasmat die frequent bespeelbaar is onder vrijwel alle weersomstandigheden. Een ander groot voordeel is de multifunctionaliteit van dit veld, want ook de twee voetbalverenigingen die op het sportpark gevestigd zijn maken gebruik van het kunstgrasveld.

Contact
Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met het team Communicatie van de gemeente Tytsjerksteradiel: Karen de Jong, tel. (0511) 460 515
Bauke Jousma, tel. (0511) 460 517